ĆERKA PRIJAVILA DROGU POLICAJCU NARKO-DILERU, PA JE NAŠLI MRTVU U RECI! Ispovest: Majka se bori za istinu

Autor:

Hronika

02.04.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danica nema kapi vode u plućima, što govori da se nije utopila, na oba kolena ima rane, kao da je klečala, možda su je i drogirali, kazuje Doroteja Petrović Blažević.

ĆERKA PRIJAVILA  DROGU POLICAJCU NARKO-DILERU, PA JE NAŠLI MRTVU U RECI! Ispovest: Majka se bori za istinu

Foto: Društvene mreže

Majka tinejdžerke Danice Jeknić (17) iz Podgorice Doroteja Petrović Blažević tvrdi da je njenu ćerku 22. juna 2021. ubila crnogorska policija i to dva dana pošto je prijavila inspektoru D. Lj. da se u kafiću u podgoričkom naselju Konik diluje droga.

Sumnja roditelja Jeknićeve još je veća od kada su D. Lj. i njegov kolega T. Š., koji je vozio pre nego se navodno utopila u reci, uhapšeni pre dva meseca u velikoj policijskoj akciji zbog ulične prodaje heroina.

Nesrećna majka od početka nije verovala da se Danica utopila u reci Cijevna u blizini Podgorice, gde je pronađena mrtva, a gostujući juče u emisiji "Novo jutro", u razgovoru sa Jovanom Jeremić neutešna majka je ispričala da je angažovala i srpske advokate iz čuvene kancelarije Fila i privatnog detektiva Predrag Balcacanovića da joj pomognu da se razotkriju ubice njene ćerke.

MUŽA MI PRETUKLI

- Moja Danica je namamljena, otišla je od kuće, a da se nikom nije javila, samo je uzela lampu za nokte i nekoliko gelova i otišla na poziv devojke da joj radi nokte, tačnije povremene devojke policajca D. Lj. (30), koji je uhapšen u februaru u akciji "Lovka" zbog dilovanja droge po Koniku. Zar nije jasno da je umešan u naš slučaj jer je njemu Danica prijavila da se diluje droga, a on je sada uhapšen kao diler. Da nije umešan, on bi napravio raciju u kafićima po Koniku - ispričala je Doroteja za Srpski telegraf juče posle gostovanja u emisiji.

Kako je dodala, uhapšen je i policajac T. Š.

- On je taj dan do Cijevne odvezao moju Danicu s te dve devojke i jednom drugaricom. Niko od njih nije došao da nam izjavi saučešće, da nam kaže nešto o tom danu. A kada je moj muž otišao kod T. Š. da se raspita o slučaju, prebijen je mučki. Tuklo ga je 30 Roma s letvama koje su imale eksere i slomili su mu lobanju na tri mesta - ispričala je Doroteja.

NESTAO TELEFON

Ogorčena žena ističe da je telo njene ćerke ležalo satima na plaži, kao i da blagovremeno nije prijavljen njen nestanak, te da su je ronioci našli čim su stigli. Ističe da je nestao Daničin mobilni telefon, za koji je evidentirano da je s njega pozivano 44 minuta pošto je nestala, i to da je poziv bio upućen jednoj od devojaka koja je bila s njom na Cijevni. S njenog priveska s ključevima nedostaje ključ ulaznih vrata stana.

- Te dve devojke su ispričale da su se s Danicom uhvatile za ruke i skočile u Cijevnu, ali da ona nije isplivala. Svako zna da ona ne bi svojevoljno skočila u reku jer je bila neplivač. Ona nikada nije ulazila u vodu preko kolena - ističe Doroteja.

Ona tvrdi da policija nije ni proveravala Daničinu telefonsku komunikaciju.

- Ja sam izvadila listing i vidi se da je na svaka dva-tri minuta zvala devojku s kojom je bila na reci. Zašto je pozivala ako su bile zajedno. Nema kapi vode u plućima, što govori da se nije utopila. Na oba kolena ima rane, kao da je klečala. U dušniku ima bela smesa, ali zašto ona nije analizirana. Možda su je i drogirali - kazuje Doroteja, ističući da, uprkos njenim vapajima, crnogorsko pravosuđe i policija ostaju nemi, navodeći da joj je zbog ovih zahteva i zabranjeno da uđe u stanicu policije bez advokata.

Inspektor me zaključao i maltretirao

Doroteja ističe da je uhapšenog inspektora prijavila policiji jer je pokušao nasiljem da je ućutka.

- U prijavi sam navela da me je zaključao u kancelariju, maltretirao me, vređao i pretio mi. Te dve sestre koje su moju ćerku povele u smrt pretile su mi preko Daničine drugarice da će mi namestiti da me siluju, prebiju i da mi rade užasne stvari. Ja se ne bojim jer samo tražim istinu - istakla je majka Danice Jeknić.

Detektiv: Smrt je nasilna, ona je ubijena

Privatni detektiv Predrag Balcacanović je Doroteji pružio nadu da će se istina o smrti njene ćerke ipak saznati uz strpljenje i nove korake. Doroteja kaže da je on ubedio da sebi ne oduzme život, što je, priznaje, pomišljala posle nestanka Danice.

- Saznali smo neke stvari mukotrpno i iza slučaja definitivno stoji velika zavera s kojom ukoštac nije hteo da se uhvati niko od crnogorskih advokata - kaže Balcacanović i zaključuje da sa sigurnošću može da se tvrdi da je devojčica ubijena.

- Obdukcioni nalaz nije urađen kako treba, ali postoji jedan CD s obdukcije koji nam može koristiti. Obdukcijom je utvrđeno da se utopila, ali smo došli do toga da je smrt nasilna. Sad to nije razjašnjeno i to ćemo nastojati da uradimo i dokažemo da je dete ubijeno - zaključio je detektiv.

OVO JE ZANEMARENO U ISTRAZI

1. Devojka je bila neplivač

2. Voda nije nađena u plućima

3. Telefonom zvala drugaricu koja je navodno bila pored nje

4. S priveska nedostaje ključ stana

5. Na oba kolena ima rane kao da je klečala

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading