MONSTRUOZNO IŽIVLJAVANJE NAD NEDUŽNOM DEVOJČICOM: Šta znamo o zločinu koji je Srbiju ostavio bez reči?! (FOTO/VIDEO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica koju je otac do pre tri dana godinama držao zatočenu u stanu, kao roba, bila je u veoma teškom stanju kada ju je našla policija.

MONSTRUOZNO IŽIVLJAVANJE NAD NEDUŽNOM DEVOJČICOM: Šta znamo o zločinu koji je Srbiju ostavio bez reči?! (FOTO/VIDEO)

Foto: Dragan Kadić

Zatočena devojčica na Zvezdari

Juče se u Srbiji saznalo za jezivo nasilje koje je počinio otac U. P. nad maloletnim detetom K. P. starim osam godina. Policija je provalila u stan na Zvezdari u Ulici Ružice Sokić i zatekla užas - dete iznemoglo u kadi.

Kako se saznalo za zločin?

U prostorije PS Palulula došla je I. L. bez ikakvog poziva da prijavi svog nevenčanog supruga U. P. zbog nasilja u porodici. I. L. došla je sa vidnim povredama u predelu nosa i podlivima ispod oba oka. Prema našim saznanima, žena je izjavila da ju je nevenčani suprug glavom udario u predelu nosa i da je tako je zaobila prelom.

Da sve bude jezivije, ona je izjavila da njen suprug ima i ćerku koju godinama drži zaključanu u stanu na Zvezdari u ulici Ružice Sokić. Na celokupni događaj kontaktiran je dežurni zamenik Prvog OJT-a u Beogradu i onda je urađena provera. Na navedenoj adresi, kako saznajemo, policijski službenici OZSK Palilula pronašli su devojčicu (L. P.) koja se nalazila jako u teškom stanju.

Ko je pronašao devojčicu?

Policijske patrole i ranije su po prijavama izlazile na lice mesta, ali nisu provaljivale u stan na Zvezdari. Komšije su godinama prijavljivale mučenje deteta, a izvor za portal Republika.rs kaže da su sve znali. 

- Čuli smo zapomaganje deteta i jauke i prijavljivali smo to policiji, ali patrole su dolazile do stana, a do sada nikada unutra nisu uspele da uđu - kažu komšije za portal Republika.rs.

Koliko je trajalo iživljavanje oca?

Komšije smatraju da je otac maltretirao ćerku od rođenja, a devojčica ima osam godina. Oni tvrde da nikada nisu videli dete, ali da su čuli njene krike i jauke, na koje su reagovali.

- Za tri godine sam tri put zvao policiju, jer sam čuo dečje zapomaganje kroz prozor kupatila, ali nikada do sada nisu mogli da provale unutra - kaže još jedan naš sagovornik iz zgrade.

Kako je izgledalo mesto zločina?

Kako su juče javili naši reporteri sa terena, oko kade u kojoj je pronađeno dete je gomila smeća - gomila praznih kesa za hranu, kesica za perece i ostale grickalice, prazan omot od smrznute pice. 

Na kadi je, pored praznih kesica, primećena i fotografija na kojoj su muškarac i dete. Pretpostavlja se da je to snimak oca i devojčice koju je kasnije zlostavljao.

Stan u kojem je pronađena devojčica je zapečaćen i u njega se više ne može ući. Hodnikom zgrade se iz prostorija stana širi neprijatan smrad, nalik smradu leša.

Gde je zbrinuta devojčica?

Devojčica koju je otac U. P. do pre tri dana godinama držao zatočenu u stanu, kao roba, bila je u veoma teškom stanju kada ju je našla policija. Dete je po dolasku u bolnicu bilo dehidrirano, izgladnelo i zapušteno, a kada su je videli svi dežurni doktori su - zaplakali.

Prema prvim informacijama, brigu o devojčici je preuzelo Prihvatilište za decu nakon što je primljena u bolnicu kada ju je policija zatekla zatočenu. Bila je premršava za svoj uzrast.

 

 

Kako je reagovalo tužilaštvo?

Prvo osnovnim javno tužilaštvo u Beogradu je pokrenulo istragu o detetu koje je držano zaključano u stanu u nehumanim uslovima. Malecka je pronađena u kadi, sva izgladnela.

- U slučaju ove devojčice nismo imali ranijih prijava. Tužilaštvo je sa tim prvi put upoznato u petak, kada je partnerka osumnjičenog došla u policiju i prijavila nasilje i da je njen partner U. P. držao zatočenu ćerku u stanu - ističu u Prvom OJT za Republiku.

Oni su ranije naveli da su došli do saznanja i da je devojčica odlukom suda poverena na staranje ocu, s obzirom na to da je majka ranije bila zavisnik, a da je utvrđeno da je otac podoban roditelj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading