UHAPŠEN SUDIJA IZ LOZNICE I JOŠ PETORO LJUDI! Sumnjiče se za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja!

Autor:

Hronika

16.03.2023

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pretresi su u toku.

UHAPŠEN SUDIJA IZ LOZNICE I JOŠ PETORO LJUDI! Sumnjiče se za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja!

Foto: Shutterstock

Hapšenje

Sudija Prekršajnog suda u Loznici (Odeljenje Ljubovija) Z. M. i još pet osumnjičenih: službenicu tog suda S. S., kao i B. S., Z.M. (suprugu sudije Z. M.), D. N. i Ž. P. uhapšeni su po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su pripadnici BIA i Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, primali i davali mito, kao i zbog falsifikovanja isprava.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv svih šest osumnjičenih.

Visoki savet sudstva je juče popodne održao sednicu na kojoj je sudiji Z. M. skinut imunitet., nakon čega je zajedno sa ostalim osumnjičenim licima lišen slobode.

Inače, sumnjičeni sudija Z. M. se tereti da je u periodu od 24. marta 2022. do 9. decembra 2022. godine u dva navrata primio mito od osumnjičenih B. S. i D. N., dok se Z. M. tereti da je svom suprugu Z. M. pomogla u primanju mita.

Osumnjičeni Z. M. se takođe tereti da je falsifikovao ispravu odnosno zapisnik o saslušanju osumnjičenog lica (koje nije ni bilo prisutno) u prekršajnom postupku zajedno sa svojom daktilografkinjom S. S. na šta ga je podstakao osumnjičeni Ž. P. čime je osumnjičeni sudija Z. M. zloupotrebio službeni položaj.

Pretresi su u toku.

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal, prenosi Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading