OTAC JE ŽIV GOREO NA TERASI! Potresna ispovest komšija nastradalih mališana: Prokleta sudbina (FOTO)

Autor:

Hronika

05.03.2023

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komšije kažu da su ih probudile sirene.

OTAC JE ŽIV GOREO NA TERASI! Potresna ispovest komšija nastradalih mališana: Prokleta sudbina (FOTO)

Foto: YouTube/Printscreen/Kosovo Online Live

Stanari zgrade u Novom Pazaru kojoj je jutros četvoro dece stradalo u požaru, kažu da je otac pokušavao da izbavi mališane preko terase, dok je i sam goreo.

- Probudile su nas sirene Hitne pomoći, vatrogasci i policija i kad smo pokušali da iazađemo iz zgrade, vatrogasci su nam rekli da se vratimo u stan jer se dogodio požar i da ima stradalih - rekao je jedan od stanara za Kurir.

On kaže da se jak miris paljevine osetio u celoj zgradi, koja je bila puna crnog, gustog dima.

Komšije su zanemele kada su saznali da su deca stradala.

- Naježili smo se, kolika tragedija nas je zadesila. Komšinica je slučajno prolazila pored zgrade i videla oca dečice kako gori na tereasi. Čovek je živ goreo, vatra mu je bila na telu! Dozivao je pomoć, a pokušao je i da otvori vrata terase kako bi došao do svoje dece i spasi ih, ali nažalost nije uspeo, i pošto je i sam goreo skočio je sa terase - tvrdi jedan od komšija.

Neko od slučajnih prolaznika je utrčao u zgradu i pokušao da pomogne nesrećnim ljudima, a cela scena je jezivo delovala.

 

Otac, inače poreklom iz Egipta zadobio je teške opekotine i on je hitno transportovan za Beograd, dok je majka dečice, inače rođena Pazarka zadobila lakše povrede i nalazi se u pazarskoj bolnici.

Prema njegovim rečima, porodica se u zgradu doselila pre godinu dana.

- Čuli smo da im je stan kupio njen ujak. Skućili su se tu, i bili su pomalo zatvoreni, a pričali su isključivo na engleskom. Povređena žena je najbolji student na medicini, ali nije još uvek završila za doktora, mislim da je to ostavila po strani zbog dece - rekao je komšija za Kurir.

Komšinica kaže da je ovo nezapamćena tragedija u Novom Pazaru.

- Molimo se da oni prežive, a kako će da žive s tim da su izgubili decu, zaista ne znam. Poslednji put dečicu sam videla prekjuče kada su mi mahali, a njihova majka mi se tada ljubazno javila i pitala kako sam. Udelila mi je tada i kompliment kako sam se lepo sredila - priča komšinica.

Stanari zgrade kažu i da je porodica planirala da proda taj stan i odseli se. Naime, majka mališana je navodno jednom prilikom komšiji rekla da bi želela da proda stan, a on joj je rekao kada to bude želela da učini, da mu se obrati jer bi ga on kupio.

- Eto, možda je sudbina tako htela, da su se možda preselili bili bi živi. Prokleta sudbina - kaže komšinica.

Požar je, podsetimo, buknuo oko 7 sati u Ulici 12. Srpske brigade u Novom Pazaru. U požaru je stradalo četvoro mališana, beba stara šest meseci, blizanci stari tri godine i petogodišnje dete.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading