SAMO JEDNO DETE ŽIVO STIGLO U BOLNICU! Oglasio se doktor iz Novog Pazara: Otac je intubiran, hitno smo ga poslali za Beograd!

Autor:

Hronika

05.03.2023

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U požaru koji je oko 7 sati izbio u Novom Pazaru stradalo je četvoro dece.

SAMO JEDNO DETE ŽIVO STIGLO U BOLNICU! Oglasio se doktor iz Novog Pazara: Otac je intubiran, hitno smo ga poslali za Beograd!

Foto: ST/V. LUKIĆ

Ilustracija

A.A.(32), majka četvoro dece koja su nastradala jutros u požaru koji je jutros zahvatio stan u Novom Pazaru, nalazi se u bolnici i u relativno je odbrom opštem stanju. Ona ima opekotine prvog i drugog stepena na površini od 9-18 odsto, uglavnom našakama.

Ona nije životno ugrožena.

Otac, inače egipatski državljanin,  u tranportuje  i trenutno je na putu za Beograd. On ima teže opekotine, pošto su mu zahvatile veći deo tela nego majci. Prema pisanju novopazarskog portala A1-net, opekotine su mu zahvatile 45 odsto tela i u pitanju su opekotine drugog, trećeg i četvrtog stepena.

- Prebačen je u Kliniku za opekotine Kliničkog centra Srbije jer one pokrivaju 50 odsto površine njegovog tela. Osim toga, nagutao se ugljen monoksida i morao je biti intubiran. On je još uvek životno ugrožen - navodi dr Šefćet Hajrović za Euronews Srbija.

Prema njegovim rečima, deci nije bilo spasa.

- U 7.45 u bolnicu dovedeno četvoro dece od kojih je troje mališana bilo ugljenisano, dok je kod četvrtog deteta, koje je imalo opekotine lica i šaka, pokušana reanimacija. Nažalost, nije uspela. Svo četvoro dece prebačeno je u službu za patologiju gde će po nalogu tužioca biti izvršena obdukcija - navodi Hajrović.

Podsetimo, vatra je buknula u ulici 12. srpske brigade u Novom Pazaru oko 7 sati ujutru. Tom prilikom povređeni su roditelji, dok je četvoro dece stradalo. Prema prvim inofrmacijama iz MUP-a, najverovatnije se radi o trovanju ugljen-monoksidom.

Kako prenosi Sandžalive, stradali su blizanci stari 3 godine, dvogodišnje dete i beba stara šest meseci. Otac je preko terase pokušao da uđe u sobu kod dece, ali nije uspeo da probije vrata koja su bila zaglavljena.

Kako su naveli rođaci ove porodice, moguće da je požar nastao zato što su roditelji zaboravili veš na grejalici, koji se potom zapalio.

Oglasilo se i Ministarstvo za brigu o porodici koje je uputilo saučešće.

Stradanje dece je najstrašnija tragedija, koja pogađa celo društvo, a Ministarstvo ovom prilikom izražava saučešće porodici i gradu Novom Pazaru. Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je u stalnoj komunikaciji sa nadležnim organima povodom ovog slučaja - navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading