22,5 MILIONA OD ČITULJA STAVILA U DŽEP! Blagajnica "Pančevca" zloupotrebila službeni položaj!

Autor:

Hronika

03.03.2023

22:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smatra se da je Kneževićeva kao zaposlena naplaćivala tekstove za čitulje i u svojoj porodičnoj kući u Jabuci, a navodno ih nije evidentirala kao ostvareni promet ili ih je evidentirala u iznosima manjim od naplaćenih.

22,5 MILIONA OD ČITULJA STAVILA U DŽEP! Blagajnica "Pančevca" zloupotrebila službeni položaj!

Foto: Tanjug/AP

Hapšenje

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu vodi istragu protiv sada već bivše blagajnice nedeljnika Pančevac Slavice Knežević (64) iz Jabuke zbog sumnji da je čitulje prodavala i u sopstvenoj porodičnoj kući, a da je novac od prodaje zadržavala za sebe ili ga u firmi evidentirala u iznosu manjem od naplaćenog.

Posebno odeljenje VJT za suzbijanje korupcije Kneževićevu tereti za zloupotrebu položaja odgovornog lica, čime je navodno stekla protivpravnu imovinsku korist od oko 22,5 miliona dinara!

- Istraga je u toku zbog produženog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica, a osumnjičenoj se na teret stavlja imovinska korist u iznosu od 22.452.964,40 dinara - potvrđeno je Kuriru u VJT.

Ovo tužilaštvo je istragu pokrenulo 2021. godine, a Kneževićeva je osumnjičena za navodnu zloupotrebu novca od čitulja i oglasa u periodu od oktobra 2015. do jula 2019. godine.

Republika

Foto: pixabay.com

Novac, Ilustracija

 

Smatra se da je Kneževićeva kao zaposlena naplaćivala tekstove za čitulje i u svojoj porodičnoj kući u Jabuci, a navodno ih nije evidentirala kao ostvareni promet ili ih je evidentirala u iznosima manjim od naplaćenih.

Svedok (ime i prezime poznato redakciji) u aprilu 2021. godine je na saslušanju u VJT rekao da je Kneževićevoj deo novca za čitulje dao u njenoj kući i da za to nije dobio fiskalni račun.

- Meni je poznato da je Slavica radila u nedeljniku Pančevac i da je bila zadužena za oglase. Moja porodica i ja smo ih u listu objavili tako što smo sadržinu čitulja i novac predali listu Pančevac, a neke čitulje i novac Slavici u prostorijama njene kuće.

- Čitulje i novac smo predavali u prostorijama njene kuće jer nam je tako bilo lakše s obzirom na to da smo komšije. Ja ne znam da li su i druge komšije Slavici nosile novac za čitulje i sadržinu čitulja na kućnu adresu, ali ja mogu da kažem za sebe. Ne mogu da se opredelim koliko puta sam Slavici odneo sadržinu čitulja i novac kući, išao sam zajedno s pokojnim bratom, davali smo čitulje za mog sinovca - navodi se u zapisniku sa saslušanja svedoka i dodaje:

- Ja sam sa bratom odabrao format čitulja, a koliko novca treba da se da, to nam je govorila Slavica. Ponekad ona nije bila kod kuće, pa bi to učinio njen suprug. Čitulje su svaki put bile objavljene baš onako kako smo mi hteli, to jest u formatu o kom smo se sa Slavicom dogovorili.

Po Krivičnom zakoniku, članu 227, za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica zaprećena je kazna zatvora od tri meseca do deset godina.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading