ZORAN MARJANOVIĆ PONOVO U SUDNICI! Apelacioni sud razmatra žalbu na kaznu zatvora od 40 godina!

Autor:

Hronika

02.03.2023

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznat je i datum!

ZORAN MARJANOVIĆ PONOVO U SUDNICI! Apelacioni sud razmatra žalbu na kaznu zatvora od 40 godina!

Foto: ST/N. PANČIĆ/ata images/printscreen

Jelana i Zoran Marjanović

Apelacioni sud u Beogradu razmatraće žalbu na presudu kojom je Zoran Marjanović, muž ubijene pevačice Jelene, osuđen na maksimalnu kaznu zatvoru od 40 godina.

Javna sednica održaće se 12. juna.

- Sednica je zakazana za sedam radnih dana, 12., 13, 14., 15., 16., 19. i 20. jun ove godine, sa početkom u 10 sati - otkrio je izvor za medije.

Podsetimo, presuda kojom je Zoran Marjanović prvostepeno osuđen na kaznu od 40 godina zatvora, kako je Kurir pisao, napisana je i obrazložena na 698 strana.

Republika

Foto: ATA Images

Zoran Marjanović

- Veće kojim će predsedavati sudija Snežana Jovanović najpre će se upoznati na javnom delu sednice sa presudom, njenim obrazloženjem, zatim žalbama branilaca Zorana Marjanovića kao i odgovorima na žalbe tužilaštva. Potom će, po okončanju javnog dela sednice na njenom drugom delu, koji nije javan, razmotriti sve izvedeno i doneti odluku - objašnjava izvor za medije.

Sud ima tri mogućnosti u pogledu presude: da je potvrdi, preinači ili ukine i naloži novo suđenje.

- Zoran Marjanović kom je posle prvostepene presude Viši sud u Beogradu odredio pritvor, lično nije podneo žalbu, ali su to u njegovo ime uradila četvorica advokata - podseća on.

Zoran Marjanović osuđen je u julu prošle godine na maksimalnu zatvorsku kaznu za ubistvo svoje supruge Jelena na nasipu u Borči

Republika

Foto: e-stock/ Časlav Vukojičić

Zoran Marjanović

Sudija Jelena Škulić toga dana je navela da ubistvo "Jelene Marjanović nije savršen zločin" i saopštila da je sudsko veće jednoglasno odlučilo da Zorana Marjanovića osudi na maksimalnu kaznu.

U presudi se navodi da je Zoran svoju suprugu ubio na svirep i podmukao način, kao i da je imao dovoljno vremena da se reši tragova zločina. Kao jedan od ključnih dokaza, navode se njegove oprane patike, ali i crna jakna, koja nikada nije pronađena.

Sudija Jelena Škulić, između ostalog navodi da se na slikama koje su mediji snimili u noći potrage za Jelenom vidi Zoran u blatnjavim patikama, koje su, kada ih je sutradan policija oduzela, bile čiste.

Republika

Foto: Instagram.com

Zoran Marjanović i Jelena Maranović

- Patike optuženog na dan Jeleninog ubistva poseduju znatnu količinu blata i prašine, naročito u predelu đona s bočnih strana i naročito u predelu đona sa zadnjih strana, a što nije stanje ovih patika sutradan, kada ih je policija oduzela - navodi se u presudi.

Sud zaključuje i da je Zoran, s obzirom na to da je policija patike od njega oduzela narednog dana izmedu 19 i 19.15, "imao sasvim dovoljno vremena i mogućnosti za njihovo čišćenje i uklanjanje tragova blata i prašine". Takođe, deo presude se zasniva i na nalazu sudskih veštaka, koji su zaključili da iz načina na koji je Jelena ubijena, proizilazi da je ubica imao jake emocije prema njoj i da je jasno da se zločin nije dogodio dao posledica nepolaniranog, slučajnog i iznenadnog susreta s neznancem.

- Dokaz na kom se presuda zasniva je i blato na Zoranovim pantalonama, za koje sud tvrdi da je identično onom na mestu ubistva Jelene Marjanović, ponašanje Zorana Marjanovića posle nestanka supruge, kao i iskazi svedoka - pišu mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading