SVI VELJINI VOJNICI OSTAJU U PRITVORU: Odbijeni zahtevi petorice okrivljenih, advokati nezadovoljni! Poznato kada se nastavlja suđenje!

Autor:

Hronika

24.02.2023

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za danas je završeno suđenje ozloglašenom klanu Belivuk-Miljković.

SVI VELJINI VOJNICI OSTAJU U PRITVORU: Odbijeni zahtevi petorice okrivljenih, advokati nezadovoljni! Poznato kada se nastavlja suđenje!

Foto: ST/N. PANČIĆ, Tanjug/R. Prelić, E-Stock

Danas je u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnom klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković zvani Mare Mesar. Članovi ove grupe se terete za sedam ubistava, silovanja, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Odbrana predlaže nove procesne predloge, a pojedini branioci odlaze. 

Advokati  su tražili ukidanje zatvorskog pritvora za Aleksu Dunjića, Milovana Tadića, Aleksandra Vučeljića i Aleksu Stošića, čiji advokat je imao tetralan nastup.  

- Da li je pravda da moj klijent ostaje u pritvoru, a Miroslav Aleksić ide kući, da Lalić i Hrvatin idu kući...- rekao je između ostalog Stefan Jokić branilac Stošića. 

I advokat Dalibor Katančević traži ukidanje pritvora za Nemanju Lakićevića za koga kaže da je nepravedno optužen. 

- On je optužen samo zato što je bio prijatelj pokojnog Zdravka Radojevića. Nema opasnosti od bekstva jer ima porodicu i posao u Beogradu i tu je težište njegovog života. On živi u stanu koji je kupio njegov otac i nema neprijavljene adrese. Nikada nije bežao. Ako se plašite da će se sastati sa Radojevićevom suprugom Marijanom odrete meru zabrane u tom smislu i molim vas da sve okolnosti i moje žalbe uzmete u obzir -  rekao je Katančević. 

Zamenik tužioca Zoran Babić izjasnio se da je i na prethodnom ročištu traženo isto i da se okolnosti nisu promenile od tada te da se tužilaštvo i dalje protivi ukidanju zatvorskog pritvora za imenovana okrivljena lica. 

Advokat Katančević reaguje na tužilačku reakciju:

- Ja nisam tražio prošlog puta ukidanje pritvora za Lakićevića , odnosno zamenu blažom merom, te sud molim da razmotri tu mogućnost shodno onome što sam izneo.-

Sudija u slučaju Vinka Beraha Nikićević je posle kratkog većanja odlučila da odbije sve predloge branilaca, navodeći da i dalje stoje razlozi zbog kojih je poslednjim rešenjem pritvor i određen. 

Nastavak suđenja je zakazan za 13. 14. 16 i 17 mart sa početkom u 14, 30 časova.

Da podsetimo, Srđan Lalić (36) je prvi od tri svedoka okrivljena iz Belivukovog klana koji je osuđen na 18 godina zatvora umesto doživotne robije, koji se sa sricanjem tog statusa obavezao da pred sudom ispriča sve što mu je poznato o monstruoznim ubistvima i drugim zverstvima te kriminalne grupe.

Inače, Lalić je postao poznat javnosti kao Belivukov nasmejani koljač od kada se pojavila fotografija na kojoj se šefom klana smeje iznad izmučenog tela jedne od žrtava, koju su potom zaklali.

On je po zanimanju IT strucnjak, koji je u Belivukovom klanu bio zadužen za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa aplikacijom Skaj, a putem koje su članovi Veljine ekipe međusobno razmenjivali fotografije jezivih zločina, ali ih i slali suprotstvaljenom klanu u znak zastrašivanja.

Tokom dosadašnjeg svedočenja Lalić je klan optužio za dvadestak ubistva za koja do sada nisu optuženi, a žrtve se većinom i dalje vode kao nestala lica.

Drugi svedok-okrivljeni je Bojan Hrvatin, koji se juče pojavio prvi put pred sudom u procesu protiv klana Belivuk- Miljković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading