SVEDOČENJE OD KOJEG PRIPADNE MUKA: Mozak se prosuo, a onda je Lalić sve isitnio da bi se samlelo

Autor:

Hronika

24.02.2023

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

SVEDOČENJE OD KOJEG PRIPADNE MUKA: Mozak se prosuo, a onda je Lalić sve isitnio da bi se samlelo

Foto: Republika

Danas je u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnom klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković zvani Mare Mesar. Članovi ove grupe se terete za sedam ubistava, silovanja, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Na ovonedeljnim suđenjima, kako je najavljeno, prikazani su snimci i fotografije iz optužnice, a svedok-okrivljeni Srđan Lalić imao je priliku i da se izjasni o najbrutalnijim fotografijama koje se nalaze u prepiskama koje su vršene između članova kriminalne grupe Belivuk-Miljković. Nakon njega, trećeg dana suđenja počelo je svedočenje i Bojana Hrvatina.

Lalić je glavu sekirom presekao na pola, mozak se prosuo

Ovo je deo vedočenja od kojeg pripadne muka.

- Lalić je stavljao na odvod džak i merio težinu da nije preteško zbog nošenja, odnosno vezivanja. Draganić je pomagao da sadržaj dođe do odvoda. Mleveni džakovi su išli u pletene, plastične džakove, vezivali su se jedan za drugi.

 - Glava je rađena kraju, ja sam skidao kosu, obrve, uši. Lalić je glavu presekao na pola.

Republika

Foto: nestalisrbija.rs

 

 

- Mozak se prosuo, i mi smo ga skupili, a onda je Lalić sve usitnio da bi se samlelo. Budmir je mleo. Onda se sve čistilo i skupljali su se najloni koje je Draganić osim u skrivenoj prostoriji postavljao i na prolaz, ali im je procurelo, pa smo oprali posle.

- Na prosipanje Mitića su išli Lalić, Draganić i Miloš Budimir, a ja da idem samo sa njima dotle da zapamtim put pa da dođem po njih kad me zovu. Išlo se kilometar do dva. Kod skretanja je bio nagli pad, put je nastavljao pravo, a levo travnati plato gde je Draganić izneo džakove. Posle ubistva Mitića sam se okupao i popeo na sprat kuće u Ritopeku.

- I posle deset minuta su me zvali da dođem po njih. Oni su se okupali i sredili u Ritopeku i onda nas je Draganić vratio u Beograd.

Republika

Foto: Republika

 

 

Suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavljeno je u prva dva dana ove nedelje, ispitivanjem svedoka okrivljenog, Srđana Lalića na predočenu policijsku foto-dokumentaciju sačinjenu nakon njihovog hapšenja. Trećeg dana za govornicom suda se pojavio i svedok-okrivljeni Bojan Hrvatin, koji je prvnestveno priznao pred sudom svoje učešće u zlodelima, a zatim je opisao kako je upoznao Veljko Balivuk i Marka Miljkovića i postao deo klana, te do detalja ispričao o otmici i ubistvu Gorana Veličkovića Goksija.

Da podsetimo, Srđan Lalić (36) je prvi od tri svedoka okrivljena iz Belivukovog klana koji je osuđen na 18 godina zatvora umesto doživotne robije, koji se sa sricanjem tog statusa obavezao da pred sudom ispriča sve što mu je poznato o monstruoznim ubistvima i drugim zverstvima te kriminalne grupe.

Inače, Lalić je postao poznat javnosti kao Belivukov nasmejani koljač od kada se pojavila fotografija na kojoj se šefom klana smeje iznad izmučenog tela jedne od žrtava, koju su potom zaklali.

On je po zanimanju IT strucnjak, koji je u Belivukovom klanu bio zadužen za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa aplikacijom Skaj, a putem koje su članovi Veljine ekipe međusobno razmenjivali fotografije jezivih zločina, ali ih i slali suprotstvaljenom klanu u znak zastrašivanja.

Tokom dosadašnjeg svedočenja Lalić je klan optužio za dvadestak ubistva za koja do sada nisu optuženi, a žrtve se većinom i dalje vode kao nestala lica.

Drugi svedok-okrivljeni je Bojan Hrvatin, koji se juče pojavio prvi put pred sudom u procesu protiv klana Belivuk- Miljković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading