OVO JE BIO KLJUČNI DAN ZA KLAN, PALO NEKOLIKO GLAVA! Evo kako je namamljen Vukićević - jezivo svedočenje svedoka saradnika

Autor:

Hronika

24.02.2023

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

OVO JE BIO KLJUČNI DAN ZA KLAN, PALO NEKOLIKO GLAVA! Evo kako je namamljen Vukićević - jezivo svedočenje svedoka saradnika

Foto: estock/printscreen

Danas je u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnom klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković zvani Mare Mesar. Članovi ove grupe se terete za sedam ubistava, silovanja, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Na ovonedeljnim suđenjima, kako je najavljeno, prikazani su snimci i fotografije iz optužnice, a svedok-okrivljeni Srđan Lalić imao je priliku i da se izjasni o najbrutalnijim fotografijama koje se nalaze u prepiskama koje su vršene između članova kriminalne grupe Belivuk-Miljković. Nakon njega, trećeg dana suđenja počelo je svedočenje i Bojana Hrvatina.

On je u nastavku iskaza otkrio koji je ključni dan bio za ovaj kriminalni klan, rekao je da je palo više glava i opisao kako je namamljen Lazar Vukićević.

 
- Dan je 14. Oktobar. Krećem sa ubistvom Lazara Vukićevića. Znam da je Sonik pisao sa Stefanom Mandićem i mislim da je menjeo prezime i da je Đukić ili Đurić koji je u zatvoru u Ukrajini zbog pokušaja atentata na Zvicera. 

- Saznajem za Mileta Kapetana da je viskopozicionirani škaljarac posle ubistva na Krfuda  je uz Vukotića bio vođa i Miljković mi ga je predstavljao kao mašinu za pare. Plan je bio da Belivuk i Miljković odu u CG i da dignu Kapetana, predstavljajući se lažno, a da preko njegovog telefona namami Vukićevića i Šarca preko slike otetog Belivuka. Sa Kapetanovim imenom  MIljković je spominjao i Kasapa kao najozbiljnijeg škaljarskog ubicu. 

- Braća Budimir, Lalić; Nemanja Đurić, Draganić, Tešić i ja smo učestvovali u akciji otimanja Vukićevića i Šarca.

- Miljković i Belivuk su otišli u Cg i odatle treba da Šarcu pošalju sliku uhvaćenog Belivuka sa Kapetanovog telefona da bi njega namestili. Oteli su Kapetana.

- Akcija sa Šarcem nije uspela, a o njemu smo mislili da je policijski došušnik. 
Prelazimo na Lazara Vukićevića i idemo na mesto gde smo otimali izvesnog Svinju(Mirko Kojić). Dogovorili smo se Uglavnom, mi se dogovaramo kod Lalića u stanu, braća Budimir su našla pančevački "fijat doblo", a za taj posao smo se dogovorili da napravimo jednokratne skaj naloge. Miljković i Belivuk nisu nikome rekli gde idu, nisu nosili svoje aparate, Miljković je poneo drugi na kom se zvao Komodo.

- Kada su tamo izveli uspešnu akciju, oteli Kapetana i ubili Kasapa, odnsono Hodžića, poslali su slike. Na jednoj je bio kod prozora. Video sam slike Kapetana na jednoj je sa cigarom, na drugoj leži na zemlji vezan. Šarcu i Vukićeviću su poslali sliku da je Velja otet, video sam je, na kojoj leži vezan - ispričao je Hrvatin kako su namamili Vukićevića i nastavlja:

- Meni Marko Budimir javlja da iz kasete uzmem pištolj 7, 65 mislim. Videli smo sumnjvog čoveka i odemo za njim, ali on je otišao.  

- Nemanja Đurić je pokupio Vukićevića i otišli smo ka Ritopeku.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ/Starsport

 

 

Suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavljeno je u prva dva dana ove nedelje, ispitivanjem svedoka okrivljenog, Srđana Lalića na predočenu policijsku foto-dokumentaciju sačinjenu nakon njihovog hapšenja. Trećeg dana za govornicom suda se pojavio i svedok-okrivljeni Bojan Hrvatin, koji je prvnestveno priznao pred sudom svoje učešće u zlodelima, a zatim je opisao kako je upoznao Veljko Balivuk i Marka Miljkovića i postao deo klana, te do detalja ispričao o otmici i ubistvu Gorana Veličkovića Goksija.

Da podsetimo, Srđan Lalić (36) je prvi od tri svedoka okrivljena iz Belivukovog klana koji je osuđen na 18 godina zatvora umesto doživotne robije, koji se sa sricanjem tog statusa obavezao da pred sudom ispriča sve što mu je poznato o monstruoznim ubistvima i drugim zverstvima te kriminalne grupe.

Inače, Lalić je postao poznat javnosti kao Belivukov nasmejani koljač od kada se pojavila fotografija na kojoj se šefom klana smeje iznad izmučenog tela jedne od žrtava, koju su potom zaklali.

On je po zanimanju IT strucnjak, koji je u Belivukovom klanu bio zadužen za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa aplikacijom Skaj, a putem koje su članovi Veljine ekipe međusobno razmenjivali fotografije jezivih zločina, ali ih i slali suprotstvaljenom klanu u znak zastrašivanja.

Tokom dosadašnjeg svedočenja Lalić je klan optužio za dvadestak ubistva za koja do sada nisu optuženi, a žrtve se većinom i dalje vode kao nestala lica.

Drugi svedok-okrivljeni je Bojan Hrvatin, koji se juče pojavio prvi put pred sudom u procesu protiv klana Belivuk- Miljković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading