UMESTO KRŠTENJA, NAŠOJ PETRI SPREMAMO SAHRANU! Devojčica iz Zaječara pretučena nasmrt, očuh je dete udarao o zid

Autor:

Hronika

23.02.2023

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš Nikolić (25) razbio glavu i pocepao jetru pastorki Petri (2), dok je majka deteta Jelena T. (21) sve to mirno gledala, pa posle i lagala lekare o povredama. U stanu nađena iščupana kosa devojčice, kao i tragovi krvi.

UMESTO KRŠTENJA, NAŠOJ PETRI SPREMAMO SAHRANU! Devojčica iz Zaječara pretučena nasmrt, očuh je dete udarao o zid

Foto: Facebook

Otac i majka ubijene Petre

Miloš Nikolić (25) iz Zaječara prekjuče je nasmrt pretukao dvogodišnju pastorku Petru, ćerku svoje nevenčane supruge Jelene T. (21), i to dok je ova sve to mirno gledala.

Da sve bude još strašnije, Jelena je posle krvavog pira lekarima rekla da joj je dete palo s kreveta, pokušavajući da zaštiti ubicu svoje ćerke.

Međutim, Miloš je kasnije u policiji priznao da je ubio devojčicu, rekavši "da ju je samo malo tukao, pošto je plakala", nakon čega su uhapšeni i on i Jelena.

Uzalud je oživljavali

Kako smo saznali od izvora iz istrage, stravičan zločin, koji je šokirao Srbiju, dogodio se prekjuče u iznajmljenoj trošnoj kući, gde je Miloš u poslednjih nekoliko meseci živeo sa Jelenom i njenom ćerkom iz prethodnog braka.

- Jelena je u utorak oko 15 časova donela ćerkicu u Zdravstveni centar, na dečije odeljenje, tvrdeći da je dete palo s kreveta i da je od tada bez svesti. Lekari su odmah reanimirali devojčicu, punih sat vremena su pokušavali da je spasu, ali uzalud. Oko 16.15 konstatovana je smrt i odmah su o svemu obavešteni policija i tužilaštvo, pošto je bilo očigledno da je dete bilo isprebijano - rekao je izvor Informera.

Kad je čula da joj je ćerka mrtva i da je policija pokrenula istragu, Jelena je briznula u plač, ali i dalje nije želela da prizna šta se desilo njenoj ćerki. Miloš je na saslušanju u policiji najpre ćutao, a onda je samo rekao:

- Plakala je. Uvek me je nerviralo kad plače. Nisam je mnogo tukao...- rekao je u sramnoj odbrani Miloš.

Policajci su se potom uputili ka kući gde se desilo ubistvo i tamo su zatekli jeziv prizor.

- Postoje indicije da je osumnjičeni dete udarao o zid. Pronađeni su iščupani pramenovi kose ubijene devojčice, kao i njeni tragovi krvi, a postoje dokazi koji upućuju na to da je dete bežalo od očuha. Takođe, nađeni su i delovi iscepane dečje garderobe - rekao je izvor.

Republika

Foto: Tanjug, Facebook, Shutterstock

Zaječar, ubistvo devojčice

 

Obdukcija tela nesrećnog deteta, koja je obavljena juče, pokazala je da je mala Petra zadobila više udaraca u glavu, od kojih je jedan bio smrtonosan, kao i da je imala rascepanu jetru.

Rodila troje dece

Inače, Jelena se prvi put udala sa 13 godina i rodila je troje dece - sina Dušana, koji sad ima sedam godina, ćerku Dunju, koja ima pet, i malu Petru, koja nije doživela treću godinu.

Nebojša Vladulović iz sela Grljan, deda po ocu ubijene Petre, ispričao nam je da je Jelena sedam godina bila u braku s njegovim sinom, a u oktobru prošle godine pobegla je iz kuće i počela da živi s Milošem.

- Kada je pobegla kod Miloša, povela je troje dece koje je dobila s mojim sinom. Ja sam čuo da je taj Miloš tukao decu, bacao ih o zemlju, udarao o zid... Zato sam od Jelene uzeo Dušana i Dunju, oni sad žive sa svojim ocem, ali bivša snaja mi nije dala Petru. Najmlađa unuka je ostala s majkom i očuhom i to joj je došlo glave... Spremali smo se da našoj Petri uskoro pravimo krštenje, a umesto toga joj spremamo sahranu - priča očajni deda Nebojša.

Miloš hapšen jer je mučio životinje

Miloševe komšije nisu imale lepe reči za njega. Uverene su da je narkoman, a jednom prilikom ga je penzionisani policajac iz komšiluka prijavio zbog zlostavljanja psa.

- Miloš je psu kanapom zavezao noge da ne može da hoda. Zatim je tog psa tukao i bacio u obližnje dvorište jedne napuštene menze, gde ne prolaze ljudi. Pas je cvileo i zavijao, Miloš ga je šutirao, a zatim ga ostavio da umre od gladi i žeđi. Srećom, komšija je to video, oslobodio kuče i prijavio Miloša, koji je zbog toga dobio krivičnu prijavu zbog mučenja životinja - ispričao je komšija.

U saopštenju MUP piše da se Miloš Nikolić (24) tereti za nasilje u porodici sa smrtnim ishodom, za šta mu preti od deset do 15 godina zatvora. Što se Jelene tiče, ona će odgovarati za zanemarivanje i zapuštanje maloletnog lica, za šta je predviđena kazna do tri godine zatvora. 

Ranije nije bilo prijava nasilja

Jelena T. i njena deca bili su na evidenciji Centra za socijalni rad u Zaječaru po raznim osnovama, ali nije bilo prijava za zanemarivanje i zlostavljanje.
"Centar za socijalni rad kontinuirano je pratio ovu porodicu u postupcima koji su povremeno vođeni, preduzimajući sve mere iz svoje nadležnosti. U dosadašnjem radu sa porodicom nije bilo prijava za zanemarivanje i zlostavljanje dece, niti je neko od roditelja bio prijavljivan za nasilje u porodici u odnosu na decu", saopšteno je iz Centra.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading