EVO KO JE ŠOBIĆ, UHAPŠENI VOĐA ALKATRAZA: Već bio u zatvoru, kod njega pronađena dokumenta Hrkalovićeve!

Autor:

Hronika

10.02.2023

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Damjan Šobić (39), vođa Partizanove navijačke grupe Alkatraz, uhapšen je danas u akciji beogradske policije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, kod njega je pronađena veća količina droge, a u istoj akciji lisice su stavljene i njegovom mlađem bratu Miroslavu (38), kao i Marku M. (35).

EVO KO JE ŠOBIĆ, UHAPŠENI VOĐA ALKATRAZA: Već bio u zatvoru, kod njega pronađena dokumenta Hrkalovićeve!

Foto: MUP

Prilikom hapšenja Damjana Šobića, zaplenjeno je kilogram marihuane, oko 110 grama heroina i oko kilogram smese za uvećanje opojne droge heroin, kao i novac za koji se sumnja da potiče od prodaje droge. Vrednost ukupno zaplenjene droge procenjuje se na oko 3.000.000 dinara, saopšteno je juče iz MUP-a.

Sva trojica su se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branila su se ćutanjem, posle čega im je određen pritvor.

Šobić je već dobro poznat organima reda, jedno vreme špekulisalo se i o tome da će upravo on naslediti Veljka Belivuka nakon njehovog hapšenja.

Takođe, Šobić je u julu 2017. godine osuđen na godinu i po dana zatvora zbog nedozvoljenog držanja i nošenja pištolja, na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je zaključio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Tada mu je 19. juna 2017. godine u Venizelosovoj ulici u rutinskoj kontroli Intervnentne jedinice MUP-a pronađen pištolj "glok" i 12 metaka.

Privođen je i ranije zbog učešća u navijačkim neredima.

DIJANINA DOKUMENTA

Šobić je takođe uhapšen i u februaru protekle godine i tom prilikom u njegovom automobilu, koji je dobio na poklon od navijača i narko dilera Vladimir Vajdića, pronađena je zdravstvena dokumentacija bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović koja se odnosi na ginekoloske probleme koje je u tom trenutku imala, o čemu je već pisala Republika.

Vođa navijačke grupe "Alkatraz" Damjan Šobić (38), koji je uhapšen 25. februara 2021. godine pošto mu je u stanu pronađen arsenal oružja i municije, priznao je u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu krivično delo za koje se tereti i osuđen je na godinu i pet meseci zatvora.

Šobiću je prilikom pretresa stana u kome je boravio prilikom hapšenja pronađen pištolj "STEYER M9" brušenog serijskog broja i 13 komada metaka, i to skriveni u komodi koja ima duplo dno.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je dana 05.04.2021. godine zaključilo Sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljanog D. Š. zbog izvršenja krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava iz čl. 348 st. 1 KZ - naveli su tada iz Tužilaštva.

Okrivljeni Šobić je prilikom saslušanja 2021. godine izjavio da nije sposoban da iznese svoju odbranu jer se ne oseća dobro, nakon čega je na predlog tužilaštva Prvi osnovni sud u Beogradu okrivljenom najpre odredio pritvor u trajanju od 30 dana, a potom mu je pritvor produžen za još 30 dana.

U dokaznom postupku tužilaštvo je naredilo pregled i balističko veštačenje predmeta koji su pronađeni, kojim je utvrđeno da je pištolj funkcionalno ispravan i da metci predstavljaju municiju za vatreno oružje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading