MEGAEKSKLUZIVA! POSLEDNJE REČI ŽRTVE ZVEZDANA SLAVNIĆA: Zašto to radiš, molim te NEMOJ DA ME UBIJEŠ!

Autor:

Hronika

09.02.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portal Republika došao je do ekskluzivnih dokumenata koji do detalja opisuju zločin koji je Zvezdan Slavnić 7. marta 1998. godine počinio u beogradskom klubu "4 Sobe".

MEGAEKSKLUZIVA! POSLEDNJE REČI ŽRTVE ZVEZDANA SLAVNIĆA: Zašto to radiš, molim te NEMOJ DA ME UBIJEŠ!

Foto: SHUTTERSTOCK, D. Kadić

Papiri do kojih smo došli pokazuju da je Slavnić hladnokrvno ubio Olivera Jovanovića, da je u tom trenutku bio svestan svojih dela, budući da je pre nego što je usmrtio Jovanovića, istim pištoljem marke "Zbrojevska 6, 35", za koji nije imao ovlašćenje, udario i onesvestio Oliverovog druga Uglješu Vlajkovića.

Kako otkriva naš portal, Slavnić je kobne noći izvršio tri krivična dela sa direktnim umišljajem.

On je 7.3.1998. godine, oko jedan čas posle ponoći, sa svojim društvom Draganom Novakovićem, Draganom Đurišićem, a kasnije su im se pridružili Šarac, Stanislav i Vlada Stanković došao u klub "4 Sobe" i tada je provocirao Uglješu Vlajkovića, za čijim su stolom bile dve devojke, M. V., kao i ubijeni Oliver Jovanović.

PUCAO MU U POTILJAK

Prema iskazu svedoka M. V., a koji je sud u potpunosti prihvatio kao ubedljiv i objektivan, Zvezdan Slavnić je hladnokrvno ubio Olivera Jovanovića, a pre toga maltretirao i onesvestio udarcem Uglješu Vlajkovića.

Ovaj iskaz je potvrđen i sa ostalim dokazima, a posebno sa nalazom i mišljenjem sudskih veštaka kako medicinske tako i balističke struke.

- Zvezdan je došao u diskoteku sa svojim društvom, a ja sam bio sa Uglješom Vlajkovićem i pokojnim Oliverom Jovanovićem. Spazio sam da je Zvezdan pozvao Uglješu da izađu napolje, što je ovaj konsantno odbijao rekavši Slavniću "šta hoćeš, reci mi ovde". Slavnić je izašao napolje, kako je i sam priznao repetirao je pištolj, za njim je krenuo Uglješa, a za njim Oliver i ja. Svi smo se nalazili blizu jedan prema drugom. Iglješa se u jednom trenutku okrenuo ka Oliveru i rekao mu da ne brine ništa. Kada je Uglješa pogledao Zvezdana ovaj ga je udario rukom, što je strahovito puklo. Uglješa je pao na trotoar, a pokojni Oliver je tada govorio "Zašto, zašto" i uopšte se nije pomerao sa mesta. Kada je Uglješa počeo da se diže Zvezdan ga je pištoljem udario, nakon čega jeovaj ponovo pao na trotoar, ostao bez svesti i nije se pomerao. Olivar je tada počeo još glasnije da ponavlja "Zašto, zašto" i uhvatio se za glavu i nije se pomerio ni korak. On i Zvezdan su stajali na rastojanju od 2,5 metara. U trenutku kada se Oliver uhvatio za glavu i ponovo viknuo "Šta radite", Zvezdan je podigao ruku tačno naspram Olivera i uperio pištolj pravo u njega. Oliver se u tom trenutku trgao i rekao "Nemoj to da uradiš", a Zvezdan je opalio iz pištolja. Oliver se skljokao i pao dole - kaže u svom iskazu M. V. koji je sud prihvatio kao najvalidniji, nakon rekonstrukcije događaja kao i veštačenja. 

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Klub 4 sobe gde se odigrao zločin

Važna napomena

Strogo je zabranjeno korišćenje teksta ili delova teksta kao i fotografija bez prethodnog odobrenje redakcije portal Republika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Dr no

09.02.2023 19:07

Za takvu stoku je i 40 godina malo

Odgovori 20 12
Majka

09.02.2023 19:54

Koje govno od coveka. Ja ne verujem da neko daje medijski prostor ovoj ljigi, jos je gori od njega

Odgovori 21 15
Teša

09.02.2023 19:57

Tatin sin, ljubi ga tata...

Odgovori 19 7
Balasukan

09.02.2023 23:33

@Teša - Ovoj stoci je i 120 god robije malo