PREMINUO DIREKTOR METALCA

Autor: rts.rs

Hronika

01.02.2018

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle kraće bolesti jutros je u 62. godini preminuo generalni direktor "Metalca" Petrašin Jakovljević.

RepublikaFoto: http://www.metalac.com
Petrašin Jakovljević

Petrašin Jakovljević će biti sahranjen u petak, u 14 časova, na groblju u Gornjem Milanovcu.

Rođen je 12. februara 1956. u selu Preseka, u opštini Ivanjica. 

Odmah nakon diplomiranja na Mašinskom fakultetu u Beogradu, Petrašin Jakovljević je 1981. godine inženjersku karijeru započeo u Metalcu. Imao je 25 godina. Ubrzo će postati jasno da život i karijeru definitivno vezuje za Gornji Milanovac, ne tako daleko od rodnog mesta, Preseka kod Ivanjice. 

Za 36 godina neprestanog rada u kompaniji Metalac, Jakovljević je prešao sve stepenice, od glavnog inženjera tehnologije mehaničke obrade limova, preko prvih pozicija u tehničkoj pripremi i sektoru proizvodnje, do funkcije generalnog direktora Metalca a.d., koju je preuzeo 1. aprila 2005. godine od dugogodišnjeg prvog čoveka Metalca, Dragoljuba Vukadinovića, danas predsednika kompanije. 

Osim funkcije generalnog direktora Metalca, Jakovljević je aktivno učestvovao u radu menadžerskih i privrednih organizacija i asocijacija.

Među značajnijim funkcijama koje su obeležile njegovu karijeru su: predsednik je Regionalne privredne komore Kraljevo, član Skupštine i Upravnog odbora PKS, član Udruženja korporativnih direktora, predsednik Odbora metalne i elektro industrije, predsednik Kluba privrednika Gornjeg Milanovca, a bio je i član UO Srpske asocijacije menadžera. Od 2017. godine Jakovljević je bio predsednik Parlamenta Privredne komore Raškog i Moravičkog okruga i potpredsedmik Privredne komore Srbije. 

Jakovljević je dobitnik priznanja Kapetan Miša Nastasijević i Zlatnika za preduzetničku kulturu u 2006. godini kao najbolji menadžer u regionu, kao i najvišeg priznanja opštine Gornji milanovac - Zlatne plakete "Takovski ustanak". Februara 2015. godine generalnom direktoru Metalca uručeno je priznanje "Planeta biznis", kojim je proglašen za "Menadžera godine" od časopisa Ekonometar i magazina Biznis, a 2016. Dobio je Plaketu PKS za doprinos razvoju privrede i unapređenje menadžmenta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading