VUKOTIĆEVE UBICE ODAO MISTERIOZNI MEJL: Isplivala šokantna otkrića o likvidaciji u Istanbulu - evo kako su istražitelji rešili zločin!

Autor:

Hronika

25.01.2023

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Desetog dana istrage, 18. septembra, stiglo je putem elektronske pošte pismo, a u njemu sve o ubistvu Jovice Vukotića u Istanbulu

VUKOTIĆEVE UBICE ODAO MISTERIOZNI MEJL: Isplivala šokantna otkrića o likvidaciji u Istanbulu - evo kako su istražitelji rešili zločin!

Foto: Shutterstock, Pixaaby, MUP

Ubice Jovana Vukotića, vođe "škaljarskog klana", 8. septembra prošle godine u Istanbulu otkrio je misteriozni e-mail koji je stigao istražiteljima nekoliko dana posle njegove likvidacije.

Kako turski mediji prenose, desetog dana istrage, 18. septembra, stiglo je putem elektronske pošte pismo u kom se decidno navodilo da je "kavački klan" organizovao likvidaciju u jednom od najprometnijih delova Istanbula.

Dve žene

- Jovana Vukotića je ubio "kavački klan". Živković, za kojim traga policija, krije se u Istanbulu. Jedan od onih koji ga krije je Murat Polat, zajedno sa Ajšom Sipahi i Asijom Juksel. Živkoviću obezbeđuju stanovanje, vozila i telefone. Sve su organizovali sa Binalom Čamgozom i njegovom mafijaškom grupom u Izmiru - prenose turski mediji delove e-maila koji je pomogao u razotrkivanju zločina, piše Kurir.

Inače, Polat je vlasnik privatne firme, a dve žene koje se pominju zaposlene su kod njega.

Istražitelji su prethodno, kako se navodi, utvrdili da je Vukotić bio praćen četiri meseca.

- Prema optužnici, policija je uvidom u zapise kamera, utvrdila da je Vukotićevo vozilo pratio drugi auto, od trenutka kada je napustio svoju luksuznu vilu - prenose oni.

U trenutku ubistva, u automobilu je bio sa tada trudnom suprugom Mašom M., koja se u međuvremenu porodila, njihovim maloletnim detetom i vozačem Emrom K., koji je kasnije uhapšen zbog sumnje da je sarađivao sa ubicama. Utvrđeno je da su u kola u kojima su bili, pucala dvojica muškaraca sa motora.

Istog dana kada je pismo stiglo istražiteljima, priveden je biznismen Polat, ali i Radoje Živković zvani Žuti, rođak vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera, zatim Milan Vujotić i njihov telohranitelj Zdravko Perunović, zvani Pitbul. Kavčani su, kako navode, zatečeni u jednom hotelu i tada su im zaplenjeni i mobilni telefoni.

Telefon pun dokaza

- Istražiteljima je najviše pomogao Živkovićev telefon, koji je bio pun dokaza o pripremama, kao i samoj likvidaciji Vukotića. Utvrđeno je da mu je osoba po nadimku Furkan slala fotografije Vukotićevog automboila iz trenutka u trenutak, tačne lokacije, kao i da su uvek bili na minut iza njega, a pronađena su i dva uređaja za GPS praćenje, jedan u gepeku, a drugi ispod Vukotićevog auta - navode turski mediji i dodaju da su ubice Vukotića pratile četiri meseca, a da su u njegovoj neposrednoj blizini svakog trenutka bile 15 dana.

Foto: ST/N. MANDIĆ/printskrin

Jovan Jovica Vukotić

Prema pisanju tamošnjih medija, u Živkovićevom telefonu pronađeni su dokazi i drugih zločina - fotografije mučenja i ubistva Riste Mijanovića u Istanbulu.

Nišanili ga i 2018. godine: Živković Vukotića pratio i u Antaliji

Jovan Vukotić, podsetimo, 2018. je bio uhapšen u Antaliji i tada je deportovan u Srbiju. Turski istražitelji, kako prenose mediji, otkrili su da su pripadnici "kavačkog klana" i tada pratili Vukotića u toj zemlji i da ga je likvidacije spasilo upravo hapšenje.

- Radoje Živković, zvani Žuti, od 3. jula 2018. do septembra 2018. boravio je u luksuznim hotelima u Antaliji pod svojim imenom. Vukotić je u to vreme takođe bio u Antaliji i uhapšen je 10. septembra 2018. i izručen Srbiji, a Živković je do novembra potom bio u Istanbulu. Da nije uhapšen, Vukotić bi još tada sigurno bi bio ubijen - prenose turski mediji.

Vozač na optužnici: Sastajao se sa devojkom iz pratnje

Posle ubistva Jovana Vukovića, policija je privela njegovog vozača Emra K., za kog se ispostavilo da je polomio dva mobilna telefona i pokušao da ih sakrije, a prethodno je obrisao svu prepisku sa WhatsApp i Signal aplikacija.

- Policija je utvrdila da su Vukotićev vozač i Crnogorka, koja ja za Kavčane pratila Vukotića, bili u kontaktu i da su se najmanje jednom i sastali - navode mediji i dodaju da je vozač priznao da je Vukotiću pomogao da dobije boravišnu dozvolu na ime Predrag Popović.

- Rekao je i da je Vukotić imao nekretnine širom Istanbula. Pominajo je i da se Vukotić sastajao sa različitim ženama u tom gradu, izvesnom Anastasijom, zatim Ruskinjom Janinom, izvesnom Libankom kojoj ne zna ime, kao i Bojanom koji je državljanin Švajcarske - prenose turski mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading