NEMA CURENJA FOSFORNE KISELINE KOD ZAJEČARA! Oglasilo se ministarstvo: Cisterna se nije prevrnula!

Autor:

Hronika

29.12.2022

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je drugi vagon sa opasnim materijama koji se prevrnuo na srpskim prugama u roku od nedelju dana.

NEMA CURENJA FOSFORNE KISELINE KOD ZAJEČARA! Oglasilo se ministarstvo: Cisterna se nije prevrnula!

Foto: Tanjug/Z. Milić

Na delu pruge Minićevo - Zaječar danas u 00.20 sati iz teretnog voza iskliznula je jedna vagon-cisterna, sa dve svoje osovine, saopštilo je Ministarstvo građevinartva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako se navodi, cisterna se nije prevrnula i iz nje nema nikakvih curenja ili isparavanja. U sastavu ovog teretnog voza bilo je 12 vagon cisterni, kojima je prevožena fosforna kiselina, a iskliznula je prva cisterna do lokomotive.

Stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ su na terenu i rade na otklanjanju posledica ovog iskliznuća i što bržem ponovnom uspostavlјanju železničkog saobraćaja na ovoj pruzi, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, cisterna koja je prevozila amonijak iskliznula je na pruzi Niš – Dimitrovgrad između Pirota i Bele Palanke i tom prilikom došlo je curenja gasa. U tom gradu je proglašena vanredna situacija, a osnovci i srednjoškolci nisu išli u školu.

Nakon akcidenta, život su izgubili B.J. (74) iz pirotskog sela Sopot, čiji je leš nađen u njegovom vozilu kod ulaza u Pirot, i turski državljanin D.P. (55), čije je telo nađeno ispod nadvožnjaka, nedaleko od pruge na kojoj je kompozicija da amonijakom iskliznula sa šina. Nakon obdukcije je utvrđeno da su imali opasne količine amonijaka u organizmu, ali da još uvek nije poznato da li je trovanje jedini uzrok smrti, budući da je B.J. imao srčane bolesti, a stradali Turčin povrede od pada.

Ranije je potvrđeno iz pirotske bolnice da je jedna osoba preminula od posledica gušenja amonijakom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading