SAMO ŽELIM DA ZNAM ZAŠTO! Potresne reči oca mladića koga je posle novogodišnje žurke ubio brat Velje Nevolje!

Autor:

Hronika

08.11.2022

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do sada su saslušana tri svedoka.

SAMO ŽELIM DA ZNAM ZAŠTO! Potresne reči oca mladića koga je posle novogodišnje žurke ubio brat Velje Nevolje!

Foto: A. Popović

- Ne znam šta da mislim, njih četvoro i četiri različite priče, a kontradiktorne su jedna sa drugom - ovako je za "Blic" prokomentarisao Dragiša Trifunović, otac ubijenog Ivana Trifunovića (22), iskaze troje dosada saslušanih svedoka na suđenju Damiru Ibrahomoviću (20), optuženom za ubistvo njegovog sina i svog najboljeg druga Ivana, i odbranu optuženog.

Prema njegovim rečima, porodica Trifunović do danas nije saznala šta se dešavalo na žurki na kojoj su optuženi i ubijeni mladić bili kobne večeri, 14. januara, na proslavi Srpske nove godine.

Republika

Foto: A. Popović

Ivan Trifunović

- Niko nas nije pozvao od te dece koja su bila tamo, da nam ispriča i kaže kako je bilo. Saznajemo na Sudu, ali i tu čujemo različite priče. On je u odbrani rekao jedno, dvojica svedoka opet različite stvari, i u odnosu na njegovu odbranu i međusobno, u odnosu na njihove iskaze, ona devojka kaže da je popila pa da se ničega ne seća - kaže Dragiša i objašnjava:

- Mladić koji je prvi svedočio rekao je da su Damir i Ivan sa žurke izašli oko pola 3, što se poklapa sa vremenom kada je Ivan stigao kući i kada je ubijen. On nije potvrdio ono što je Damir rekao u odbrani, da je izašao sa tom devojom oko ponoći. Ovaj dečko koji je juče saslušan kaže da su izašli u jedan, dva ili posle dva, da ne zna, a kaže da nije mnogo popio, malo se pogubio... Ta devojka kaže da se ničega ne seća. -

"Samo želim da znam zašto"

O svemu što je čuo, kaže, ne zna šta da misli, a jedino što želi je da sazna zašto je njegov jedinac ubijen.

- Ne znam... Je l treba da sumnjam da im je neko rekao da tako kažu, da ih neko navodi, savetuje, da trpe pritiske, ne znam... - kaže neutešni otac i nastavlja:

Samo želim da znam zašto... -

"Šta drugo da mislim nego da ga je on ubio"

Kako su ubijeni Ivan i optuženi Damir bili najbolji drugovu, koji su se znali i družili još od detinjstva, Dragiša je, kako je i pred Sudom istakao, Ibrahimovića voleo kao svog sina i bol za detetom mu dodatno produbljuje to što je, prema optužnici, naneta rukom mladića kog su obojica toliko volleli i kome su verovali.

Republika

Foto: eStock

Veljko Belivuk

- Mene to boli, ali... Šta drugo da mislim, na snimku se vidi, teško da je u pitanju treće lice - rekao je Dragiša i objasnio:

- Da je bilo svađe, čulo bi se. Niko niko od komšija nije čuo, nisam ja čuo dok sam dolazio, a Damir je ispričao da se Ivan posvađao sa nekim i da mu je, kada ga je video da dolazi, povikao da ga neko juri.-

Onda je prokomentarisao snimke sa nadzornih kamera.

- Vidi se da Ivan prolazi između kola, drži ruke u džepovima, a Damir ga je udario, dok je on izvadio ruke, on ga je udario drugi put i Ivan je pao. Brzo posle toga sam i ja stigao - prepričava sagovornik.

"Govorio je te noći: bolje da sam ja umro"

U prvi mah je, kaže, bio zbunjen, ali je posle Ibrahiomovićevih reči odmah počeo da sumnja je Ivan povređen u njihovom međusobnom sukobu.

- Nisam prvo znao šta se dešava, šta me je snašlo, a onda čujem njega, kaže mi "Džane me je šutnuo, a ja sam njega ubo" i čujem ga kako govori "Bolje da sam ja umro", tad je film počeo da mi se odmotava - nastavlja Trifunović i dodaje da mu i to što je Ivanova jakna nestala budi sumnju:

- Kad smo ga uneli u kola bio je u jakni, spala mu je, spustila se, ali je bila na njemu. Posle je nestala, nigde je nema, a raspitivao sma se gde je. Da l je u nju sakrio oružje pa je bacio, da li je on, da li je njegov otac koji je došao u Urgentni, da li je neko drugi, ne znam... Znam samo da je od tog trenutka nigde nije bilo, a nije mogla da nestane i na snimku se vidi da je ima.-

Podsetimo, Ivan Trifunović je ubijen u noći između 14. i 15. januara na pločniku ispred zgrade u kojoj je živeo, a nakon što je proslavio Srpsku novu godinu sa društvom u jednom stanu.

Za njegovo ubistvo je optužen Damir Ibrahimović, njegov najbolji drug i brat Velje Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Veljko Belivuk

Kako je na sudu ispričao Ivanov otac, on je nakon proslave došao kući, ali se ubrzo ponovo izašao kada mu je zazvonio telefon, a prema listingu, pozvao ga je Ibrahimović.

Kada ga neko vreme nije bilo, Dragiša je sišao da potraži sina, a zatekao ga je krvavog na betonu, dok je uz njega stajao Damir koji ga je hrabrio.

Ibrahimović je negirao delo i u odbrani naveo da je on naišao kada se ubijeni mladić sukobio sa nepoznatom osobom.

- Govorio je "napada me, napada me", prepoznao sam mu glas i krenuo prema njemu, Ivan mi je rekao "on me juri", a onda se vratio ka osobi sa kojom se prethodno sukobio. Rekao sam mu da stane, ali je on nastavio u pravcu te osobe. Posle 10 metara je pao, video sam da je krvav, prišao sam da ga podignem, govorio sam mu da izdrži - naveo je u on u odbrani.

Za sada su saslušana tri svedoka sa žurke koja je prethodila tragediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading