ŠOK U NASTAVKU SUĐENJA KLANU VELJKA BELIVUKA! Umesto svedoka saradnika za govornicom se pojavio ON! Povukao sve ranije date izjave!

Autor:

Hronika

07.11.2022

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima za najteža krivična dela.

ŠOK U NASTAVKU SUĐENJA KLANU VELJKA BELIVUKA! Umesto svedoka saradnika za govornicom se pojavio ON! Povukao sve ranije date izjave!

Foto: Adelarda Popović

Suđenje klanu Veljka Belivuka nastavljeno je danas od 14.30 sati pred Specijalni sudom u Beogradu, saslušanjem okrivljenog rukometaša Vojislava Đorđevića koji se na prethodnom ročištu nije osećao dobro.
 

Republika

Foto: Ilustracija: Republikak.rs, Starsport, E-stock

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Đorđević je rekao da ne ostaje pri ranijim iskazima.

-Nisam član nikakve kriminalne grupe i nisam počinio krivična dela koja mi se stavljaju na teret. Nikada ranije nisam privođen. Ja sam sportista - rekao je.

Odbrane koje sam dao u SBPOK i TOK u noći 20. na 21. maj 2020. želim u celosti da povučem jer su iznuđeni od mene. 

-Nakon mog lišenja slobode, na brutalan način, gde sam bačen na pod pred kamerama od strane policajaca sa puškama, dugim cevima. Nikada nisam odgovarao ni za šta. Moj otac je poslao advokata Nenada Aleksića koji me i danas brani. Nisam hteo da se branim i da bilo pšta govorim, ainspektori SBPOK su mi više sati su pretili  da ću više godina ostati u pritvoru i da će mohji roditelji da budu silovani ukoliko ne kažem ono što mi oni budu rekli. Inspektori su menjali uloge i naizmenično bili loši i dobri. Pretili su mi da više nikada neću igrati rukomet za koji živim. Imam preko 30 medalja, pet puta sam bio nagrađivan. Nikada nisam dolazio u situaciju da odgovaram za nešto. Bio sam strašno uplašen za svoj i život svoje porodice. Nisu me tukli, ali su vršili psihičku torturu. Sa advokatom nisam mogao da razgovaram -  ispričao je Đorđević naslonjen otvorenim šakama na govornicu, koje je povremeno podizao gestikulirajući. 

Republika

Foto: printskrin

Hapšenje Vojislava Đorđevića

Okrivljeni Đorđević tvrdi da nema nijedanog dokaza koji potvrđuje da je bio član Belivukove grupe. On priznaje da se divio Belivuku i Miljkoviću i da ih je cenio kao starije navijače.

- Voleli smo kad nam priđu i pozdrave se sa nama. Oslovljavali su nas sa klinci. Ja nemam njihove brojeve telefona - branio se rukometaš.

Objasnio je da je tradicija u njegovoj porodici da se navija za crno-bele. 

-Partizan je moj klub za koji navija cela moja porodica, otac, deda. Nisam nikada mislio da budem kriminalac i to organski ne mogu da podnesem. Prema mojim saznanjima ta kriminalna grupa nijue ni postojala, a nisam imao skaj. Za tu aplikaciju sam ovde pri put čuo. Od okrivljenih poznajem samo neke. Aleksa Šejić, Aleksa Dunjić, Miloš Lukić Selak i Mijat Simeunović su moji drugari i to su dobri momci koje sam upoznao na tribinama Partizana. Mi jesmo osmišljavali koreografije i navijanje. Tog dana kada I. S. tvrdi da je silovan ja jesam verovatno bio na stadionu, ali nisam bio ni blizu njega. Jesam bio u prostorijama stadiona u restoranu koji je bio otvorenog tipa. Terete me da sam bio član grupe "Iz Principa", a to nije istina. I.S. poznajem već neko vreme, upoznao sam ga u školi. Znam ga pet, šest godina. Imali smo brojeve telefona jedan drugog, a tog dana sam video da je ušao u restoran sa nekim momcima i nije mi bilo čudno da ulazi jer znam da je iz unutrašnjosti i da je često i spavao tu na stadionu. Mislim da će I. S. potvrditi sve što sam rekao, da ga nisam tukao, silovao, ako se to uopšte desilo - dodao je.

Okrivljeni Đorđević se tokom iznošenje odbrane izvinio svima o kojima je govorio u tužilaštvu i pred policijom, navodeći da je bio primoran.

- Nisam video ništa da se dešava ni slično i sutradan sam I. S. video posle mog treninga kad sam svratio, jer sam svakog dana na atletskoj stazi imao treninge, jedan od dva. I. S. nije imao povrede i mislim da ga je neko kasnije odvezao kući. Pomagao sam mu kad bi zatražio pare i trenerke jer sam znao da su mu bolesni roditelji i da nema novca.  Zamislite da nas osam koji imamo po 100 kilograma i više tuče takvog dečka?!  U tužilaštvu i pred policijom sam hteo da kazem bilo šta i da me puste, da idem, tako da se izvinjavam što sam u strahu spominjao ljude i govorio nešto što nije tačno. Bio sam uplašen, meni je uništen život i karijera - tugaljivim glasom je ispričao rukometaš. 

Za razliku od prethodnih svedočenja, Đorđević je branio pripadnike klana navodeći kako sumnja da je I. S. uopšte silovan i mučen. Rukometaš je odbio da odgovara na pitanje tužilaštva. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading