Finansijska direktorka "Večernjih novosti" žrtva sukoba u MUP!

Autor: Republika

Hronika

01.11.2022

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olivera Anđelković se tereti za prevaru?

Finansijska direktorka "Večernjih novosti" žrtva sukoba u MUP!

Foto: Tanjug/ V. Sporčić

Policija na terenu

Olivera Anđelković, finansijski direktor Kompanije "Novosti" danas je pozvana u prostorije Sektora unutrašnje kontrole (SUK) MUP Srbije, posle čega joj je određeno zadržavanje. Njeni advokati večeras su saopštili da Anđelkovićevoj nije omogućeno pravo na adekvatnu odbranu.


Ona se tereti za prevaru, odnosno da je omogućila policijskom službeniku Zoranu Blagojeviću iz Smedereva da po nižoj ceni dođe do nepokrentosti, koju je on, potom, prodao svom sinu. Inače, prema rečima advokata nad Blagojevićem se već duže vreme vodi orkestriran progon i deo je sukoba dve struje u samoj policiji.


- Navodim da nije tačno to što stoji u krivičnoj prijavi i smatram da ja nikada nisam izvršila krivično delo i smatram da je ovo progon određenih lica i lica igrom slučaja iz njihove okoline od strane policijskih struktura i tužilaštva iz Smedereva, te bi svaka moja izjava imala isti ishod. Nisam kriva ni po kom osnovu - izjavila je Anđelkovićeva.


Prema rečima našeg sagovornika, koji je upućen u ceo slučaj, nad Blagojevićev pravu torturu vrši Pušićeva struja u MUP Srbije (Bogdan Pušić, načelnik UKP prim. aut.), koja, takođe, pokušava i da reketira. Dokle je to otišlo svedoči i primer da su večeras priveli, prema nezvaničnim informacijama, i Blagojevićevog sina , poznatog fudbalera Milana Blagojevića (19). Pored Pušića u progon nad Blagojevićem uključen je i Dejan Kovačević načelnik Sektora unutrašnje kontrole MUP Srbije. 


- Tužilaštvo već mesecima opstruiše istragu ne dozvoljavajući i onemogućavajući policijskom inspektoru pravo na odbranu, pa čak i da prisustvuje saslušanjima svedoka , na šta ima pravo - ističe branilac.

- Sve ovo se radi sa skrivenim ciljem da na vodeće pozicije u policije Smederevo dođu podobni ljudi, koji bi vršili reketiranje osoba, koje su označene kao mete. Danas je Olivera Anđelković pozvana i zadržana i to samo zato što je vozila Zorana Blagojevića do Vlasotinca gde je njegov sin kupio nepokretnost. To je jedini njen greh. 


Prema saznanjima "Novosti", Blagojević je pre izvesnog vremena zaplenio veliku količinu naftnih derivata krijumčara sa Dunava. Nafta je bila lagerovana u posebnom tajnom skladištu u okviru Stare Železare u Smederevu. Upravo je to razlog progona ovog česitog inspektora. Nagazio je osinje gnezdo.


- Moćni ljudi uvezani i povezani sa sadašnjom načelnicom smederevske policije Veselom Janjićijević uspeli su da zaplenjenu naftu preko noći ponovo ukradu i na taj način pokažu svoju moć - navodi naš izvor. - Sve ovo je izvedeno uz apsolutnu saglasnost saobraćajne policije čiji je šef Goran Ivković.


Inspektor Zoran Blagojević je pre nekoliko godina uhapsio rođenog Ivkovićevog brata koji je na lokaciji u blizini Smedereva krijumčario i lažirao proizvode poput Koka-kole. 


Ovakvim postupanjem Tužilaštva, kao i hapšenjem sina inspektora Blagojevića dovodi se u pitanje zakonitost jer tužilac postaje produžena ruka policijskih struktura koje postupaju po nalozima rukovodilaca iz MUP, a ne u skladu sa zakonom o Krivičnom postupku i dokazima koji postoje u konkretnom postupku. Na ovaj način svako može biti gonjen i ne postoji pravna sigurnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading