"Škaljarac" prevozio prigušivače i snajperske metke!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradska policija privela je N. C. (43) iz Kotora nakon što je u njegovom automobilu pronađeno 17 metaka i dva prigušivača! N. C. je, kako saznajemo, blizak crnogorskom "škaljarskom klanu", a sa njim u kolima je u trenutku hapšenja bio i njegov 15-godišnji sin!

Foto: MUP Srbije
Fotografija sa lica mesta

Pretres

- Interventni tim zaustavio je pre tri dana u Pop Stojanovoj ulici automobil marke škoda oktavija crnogorskih registarskih oznaka. U vozilu su se nalazili otac i sin. Policajci su im rekli da izađu iz auta kako bi izvršili kontrolu, kada je na zaprepašćenje patrole kod oca nađena kesa sa mecima. Potom je pretresen u automobil i pronađene su cevi, najverovatnije prigušivači za vatreno oružje. Kotoranin je priveden u stanicu, a municija i cevi su poslate na veštačenje - kaže izvor Srpskog telegrafa i dodaje da je kod N. C. pronađeno ukupno 17 metaka koje koriste snajperske puške, dva prigušivača, kao i alat za podešavanje vatrenog oružja.

Kotoranin je proveo u policijskoj stanici više sati, nakon čega je pušten kući, a protiv njega je podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Izvor: Crnogorac pušten kući uz krivičnu prijavu, ali se istraga nastavlja

- Protiv njega je podneta prijava za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, ali se istraga nastavlja kako bi se utvrdilo odakle mu i kome je nosio oružje koje je kod njega pronađeno, ali i da li je ovom akcijom policije sprečen eventualni kriminalni obračuni - dodaje naš sagovornik.

Sukobi

Inače, "škaljarski klan" godinama je u ratu sa "kavačkim" zbog borbe za prevlast na tržištu droge. U tom sukobu na desetine ljudi je ubijeno, a poslednje ubistvo desilo se 1. januara na Vračaru, kada su dvojica napadača izrešetali Davorina Baltića, drugog čoveka "kavačkog klana", dok se uparkiravao u garažu.

Sa Baltićem u automobilu je bila i policajka u uniformi Marija N., koja je kuma supruge ubijenog, ali to nimalo nije pomoglo da se otkriju ubice. Štaviše, policajka je prvo bila osumnjičena za ometanje istrage jer je Baltićev pištolj glok bacila u obližnji kontejner. Kasnije je tužilac preinačio krivično delo, te se sad tereti za nedozvoljeno nošenje oružja, jer je navodno utvrđeno da je pištolj njen i da ga je nosila nelegalno.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading