ŠKALJARSKI KLAN: Jedan u zatvoru, drugi sa nanogicom, a GLAVNI SLOBODAN!

Autor: Republika

Hronika

31.10.2017

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv trojice okrivljenih za nelegalno nošenje oružja, za koje se sumnja da su pripadnici "škaljarskog klana" iz Crne Gore, a sud je jednom od njih produžio pritvor u kojem se nalazi od hapšenja početkom juna u beogradskom restoranu "Durmitor".

RepublikaFoto: pixabay.com
Glavni pucač klana je i dalje na slobodi

U "Durmitoru" je tada uhapšeno 10 osoba, ali su se nakon istrage na optužnici našla trojica okrivljenih: Mitar Muratović, Miloš Nilović Runjo i Ilija Zec.

Optužnicom koja je Višem sudu u Beogradu podneta 27. oktobra, okrivljenima se na teret stavlja krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Krivično vanraspravno veće suda je, nakon podizanja optužnice, donelo rešenje kojim je prema Mitru Muratoviću produžilo pritvor do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, rekla je Tanjugu portparolka suda Bojana Stanković.

- Prema Milošu Niloviću pritvor je zamenjen merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor - dodala je Stankovićeva.

Treći optuženi Ilija Zec tereti se za lakši oblik pomenutog krivičnog dela i brani se sa slobode.

"Škaljarski klan" se inače u Srbiji i Crnoj Gori povezuje sa nizom ubistava i trgovinom narkotika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading