SRPSKA MAFIJA U EVROPU UNELA ŠEST TONA KOKE!

Autor:

Hronika

30.09.2017

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska mafija je samo ove godine iz Južne Amerike u Evropu prošvercovala najmanje šest tona kokaina, objavila je brazilska policija podatke do kojih je došla u saradnji sa Američkom agencijom za borbu protiv droga (DEA). Ova enormna količina droge sa sobom je donela i rat u srpskom podzemlju, koji se sa ovog kontinenta preko Evrope proširio i na beogradske ulice!

RepublikaFoto: pixabay.com
Brazil je centarsrpskih kartela

Akcija "Brabo"

Iako se za rat kavčana, škaljaraca i srpskih bandi, među kojima dominiraju klanovi bliski Luki Bojoviću, Dejanu Stojanoviću Keki i takozvanoj grupi "Amerika", kao povod pominje 300 kilograma kokaina nestalog u Valensiji 2014. godine, podaci brazilske i američke obaveštajne službe pokazuju da je ulog mnogo veći.

- Brazilska federalna policija je u akciji nazvanoj "Brabo" razotkrila mrežu kriminalnih grupa za koje se sumnja da su prevezle više od šest tona kokaina u Evropu u toku godine kroz luku Santos. Tu mrežu čine članovi najveće brazilske kriminalne organizacije PCC (Prva komanda prestonice) i srpski mafijaši - piše Universo online (UOL), najveći brazilski digitalni medij.

Borba za prevlast u Brazilu pokrenula je rat u srpskom podzemlju. Rafali su odjekivali po evropskim gradovima, ali i po ulicama Beograda

Prema pisanju medija, uloga članova PCC je bila da dopreme kokain iz Kolumbije, Perua, Bolivije do luke Santos. Tamo su je preuzimali srpski kriminalci i distribuirali dalje u Evropu. Kako je saopštila brazilska policija, ova mreža trgovaca drogom je odgovorna za kokain zaplenjen u lukama Santos, Salvador i Itažai, kao i u belgijskim i lukama u Engleskoj, Italiji, Španiji...

- Droga je bila visoke čistoće, čak 90 odsto, a u Evropi se prodavala za najmanje 25.000 evra po kilogramu - saopštio je novinarima portparol policije Fabricio Gali.

U operaciji "Brabo" uhapšeno je više od 120 ljudi, među kojima, kako se sumnja, ima i Srba, ali o imenima policija još ne želi da govori. Takođe, oduzeto je oko 100 luksuznih automobila marki mercedes, audi i BMW, ali i stavljena blokada na oko 50 luksuznih vila u Sao Paulu u kojima su dileri živeli.

25 hiljada evra po kilogramu kokaina dobijali su srpske bande od kupaca u Evropi

- Između zemalja u Latinskoj Americi u kojima se droga proizvodi i država u Evropi, gde potrošači mogu priuštiti da plate za drogu, postoji logistički centar, neka vrsta nervnog centra na međunarodnom putu trgovine drogom, a to je Sao Paulo - objašnjava izvor Srpskog telegrafa.

Pranje para

Brazilski mediji pišu da, nakon što je raskrinkana mreža dilera i dopremanja droge, policija sada želi da utvrdi kako je srpski novac dospeo u Brazil.

- Ispitivaće se kojim kanalima je srpska mafija plaćala kokain, taj novac je opran i to se verovatno radilo preko pojedinih firmi, kako brazilskih, tako i naših. Nema sumnje da će to prouzrokovati nove obračune po Brazilu, Španiji, Crnoj Gori, Srbiji... - kaže naš sagovornik.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading