ZA LAŽNO UBISTVO 350.000 EVRA: Kako su "škaljarci" naseli na nameštaljku "kavačkog klana"

Autor:

Hronika

09.10.2022

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvicerovi likvidatori najpre ubili Ljubomira Lainovića i tako zadobili poverenje Jovice Vukotića, a potom lažirali smrt Milorada Brašnjevića i uzeli pare.

ZA LAŽNO UBISTVO 350.000 EVRA: Kako su "škaljarci" naseli na nameštaljku "kavačkog klana"

Foto: youtube.com/ NotosNet

Gotovo filmska prevara odigrala se 2020, a u režiji "kavčana", koji su na dotad neviđen način nasamarili "škaljarski klan", saznaje Srpski telegraf iz izvora bliskih našim i stranim bezbednosnim službama. Krvavi plan da se jednim udarcem ubiju dve muve, odnosno da se uzmu i jare i pare, osmislio je lično Radoje Zvicer, a upecao se vođa "škaljaraca" Jovan Vukotić, nedavno ubijen u Istanbulu.

KRVAVI TEST

Republika

Foto: vijesti online/Tanjug/AP

Jovica Vukotić

Naime, "kavčani" su dvojicu svojih plaćenih ubica uspeli da ubace u protivnički tabor. Likvidatori su Vukotiću ispričali da imaju lične neraščišćene račune s Ljubomirom Lainovićem, koji je sumnjičen da je bio umešan u dva napada u Grčkoj, kada su "škaljarci", maltene, obezglavljeni. Ponudili su da ga za novac likvidiraju i tako je počela saradnja.

- Jovici je dvojac bio sumnjiv, ali je odlučio da ih ipak testira. Ponudio im je 300.000 evra za Lainovićevu glavu, rešen da osveti najbliže saradnike - priča naš sagovornik.

Vukičević poverovao montaži, pa iskasapljen u Ritopeku

Republika

Foto: Društvene mreže/printscreen

Veljko Belivuk i Lazar Vukićević

Lažna fotografija je glave došla Lazaru Vukićeviću, koji je masakriran u kući strave u Ritopeku. Pošto je prethodno otela Mileta Radulovića zvanog Kapetan, banda Veljka Belivuka je s njegovog telefona, preko zaštićene Skaj aplikacije, u oktobru 2020. poslala snimak na kom je Velja vezan za radijator, a ostali ga šutiraju. Uz snimak je išla i poruka: "Dođi da mučimo Vepra", što je bio Belivukov nadimak među "škaljarcima".
Vukićević je napravio kobnu grešku, poverovao je, a prijateljima rekao: "Idem da overim debelog." Ubijen je posle monstruoznog mučenja.

Ono što nije znao bilo je to da je Lainović već bio dozlogrdio Zviceru i njegovim saradnicima. Sklonili su ga u Španiju da bi bio što dalje od mesta ubistva, ali je on počeo previše da priča. Čim bi više popio ili povukao crtu kokaina, javno se hvalio da je učestvovao u likvidaciji Igora Dedovića, Stevana Stamatovića, Alana Kožara i Damira Hadžića, pa je pala odluka da bude ubijen kao nezgodan i previše lajav svedok.

- To je bila vin-vin situacija za "kavčane". Ubice su dobile tačnu adresu u Španiji, na kojoj se Lainović krio, ne sumnjajući šta mu se sprema. Da bi poslali poruku ostalima da ne pričaju previše, prvo su mu iskopali oči i iščupali jezik, a fotografije unakažene žrtve preko aplikacije Skaj poslali Vukotiću. Sve doskora se verovalo da iza zločina stoje "škaljarci" jer je Zvicerov plan bio bolesno briljantan: njegovi ljudi uklonili su Lainovića i ujedno zadobili poverenje Vukotića - objašnjava izvor našeg lista.

Jedni druge slali na poligraf

Prema rečima našeg sagovornika, međusobne podmetačine nisu bile tako česte, ali je u "kavačkom klanu" povremeno vladala prava paranoja. Izmešani poslovi i tržišta izazivali su sumnje u sve i svakoga, pogotovo kada se dešavalo da padne neko ko bi policiji mogao mnogo toga da ispriča.
Nepoverenje je išlo dotle da su vođe slale jedni druge na poligraf, sumnjajući da rade za protivnički klan.

NAŠMINKANI "MRTVAC"

Vođa "škaljaraca" je bio impresioniran brzinom kojom je žrtva pronađena i efikasnošću plaćenika, pa im je još 350.000 evra ponudio da ubiju Milorada Brašnjevića. Ovaj malo poznati "kavčanin", kako se sumnja, zajedno s Lainovićem bio je umešan u ubistvo bivšeg vođe Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" Ljubomira Kiće Markovića u novembru 2019.

Veljko Belivuk, desna Zvicerova ruka u Srbiji, smatrao je Kiću glavnim rivalom u borbi za južnu tribinu i morao je da bude uklonjen.

Dvojica likvidatora su obavestila šefove o novoj narudžbini i skovan je plan kako da se "škaljarci" nasamare.

- Oni su u dogovoru s Brašnjevićem napravili pravu predstavu za Vukotića. Navodnu žrtvu su tako našminkali da ni u jednom trenutku nije moglo da se primeti da nije ubijen, a fotografije, takođe Skajem, poslali Jovici, koji ni u jednom trenutku nije posumnjao u prevaru. U međuvremenu Brašnjević je s lažnim pasošem prebačen u Španiju, gde je nastavio da živi pod lažnim imenom. Naravno, prezadovoljni šef "škaljaraca" je isplatio još 350.000 evra, koji su završili u kasi ljutih neprijatelja - pojašnjava naš izvor.

Masakr u Atini i na Krfu

Republika

Foto: youtube.com/Vijesti Online

Alan Kožar

Lainović je sumnjičen za dva dvostruka ubistva, u Atini i na Krfu.
Igor Dedović i Stevan Stamatović su u januaru 2020. sedeli u atinskom restoranu sa suprugama i decom kada su uletela četvorica napadača naoružana automatskim oružjem. "Škaljarci" su izrešetani u glavu i grudi, a ubice su nestale u mraku.
U julu iste godine, ispred luksuzne vile na Krfu, pronađena su tela još dvojice Vukotićevih krupnih igrača - Alana Kožara i Damira Hadžića. Iako su putovali pod lažnim imenima, "kavčani" su im ušli u trag, a grčka policija je odmah saopštila da iza oba napada stoji ista ekipa.

Kića izrešetan, pa overen

Republika

Foto: facebook.com/printscreen

Ljubomir Marković Kića

Ljubomir Marković je likvidiran u trenutku kada je s prijateljima izašao iz balona za fudbal i čekao da pređe ulicu. S leđa mu je prišao mladić, a sudeći po Markovićevoj reakciji, poznavao ga je ili je znao šta mu se sprema. Dao se u beg i pojurio preko ulice ka benzinskoj pumpi, a ubica je, ne mareći za brojne svedoke, počeo da puca u njega. Egzekutor je žrtvu ispalio šest hitaca, a kada je, ranjen, pao na asfalt, prišao mu je i overio ga još jednim metkom, ne hajući za kamere za video-nadzor, i pobegao crnim BMW.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading