ZVICEROVA GLAVA VREDI DVA I PO MILIONA EVRA: Čekaju se zvanični detalji krvavog obračuna u Panami

Autor:

Hronika

01.10.2022

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Škaljarci" za ubistvo šefa "kavačkog klana" iz baze u jednoj evropskoj zemlji angažovali plaćene ubice iz Kolumbije.

ZVICEROVA GLAVA VREDI DVA I PO MILIONA EVRA: Čekaju se zvanični detalji krvavog obračuna u Panami

Foto: youtube.com/printscreen

Radoje Zvicer

Za likvidaciju Radoja Zvicera, šefa "kavačkog klana", odvojeno je dva i po miliona evra. Odluku da Zvicer bude likvidiran suprotstavljeni "škaljarski klan" doneo je mnogo pre ubistva njihovog vođe Jovana Vukotića u Istanbulu 8. septembra, a taj zločin samo je ubrzao organizovanje grupe osvetnika koja se povezala s mafijaškim grupama u Latinskoj Americi. A to sve košta. Da je Zvicer zaista ubijen preksinoć u Panami, zvanično nije potvrđeno. Vest o njegovoj smrti munjevito je prostrujala Balkanom, a sve bezbednosne službe svojim kanalima juče su proveravale tu vest.

Ovako dobro obavešteni izvor za Republiku opisuje dramu koja je podigla na noge Evropol, sve balkanske policije i medije.

UBIJENA DVOJICA

- Do srpskih i crnogorskih bezbednjaka procurila je informacija posle ubistva Vukotića da je u jednoj evropskog zemlji odmah okupljena grupa "škaljaraca", koja je dobila samo jedan zadatak - da ubije Zvicera. Oni znaju da se šef "kavčana" krio u Peruu, Panami i Kolumbiji, pa je tamo zatražena pomoć, tačnije plaćeni ubica. Neki podaci ukazuju da je za ovu poteru angažovan jedan kolumbijski kokainski klan koji već dugo sarađuje sa "škaljarcima" - objašnjava izvor iz srpskih bezbednosnih službi.

Tri dana posle sahrane Vukotića na groblju Čevo, preksinoć, oko 21 sat, do evropskih medija stigla je vest da je u distriktu San Miguelito, delu Panama Sitija, u belom sedanu sat ranije likvidiran muškarac star između 40 i 45 godina koga znaju po nadimku Jai. Ubijen je tokom vožnje, što je omiljen način mafijaške likvidacije jer žrtva ne može da se brani. S njim je, navodno, u društvu bio još jedan muškarac, izvesni B. M. Tokom narednih nekoliko sati mediji su saznali da je panamska policija obavestila crnogorske kolege da su u Panami ubijena dvojica muškaraca, ali da se njihov identitet još utvrđuje s obzirom na to kriminalci, prema pravilu, imaju lažne dokumente. Potvrđeno je da su tela ubijenih prebačena u Institut za sudsku medicinu, gde će biti obavljena obdukcija. U Panami to traje dva-tri dana.

U Kijevu izrešetan, ali preživeo

Republika

Foto: youtube.com/Nacіonalьna polіcія Ukraїni

Hapšenje Zvicerovih napadača u Kijevu

Zvicer je pre dve godine, iako je teško ranjen, preživeo atentat u Kijevu. Tamo se skrivao od atentatora "škaljarskog klana", ali i razgranao biznis nekoliko firmi, koje su se vodile na imena članova porodice njegove supruge Tamare.

Zvicer je džogirao u elitnom delu Kijeva gde je živeo s porodicom. U jednom trenutku prišli su mu napadači i ispalili sedam metaka u njega. Spasla ga je Tamara, koja je zapucala na egzekutore, posle čega su pobegli. Za pokušaj likvidacije optuženi su Stefan Đukić i Emil Tuzović iz Crne Gore, kao i Petar Jovanović i Milan Branković iz Srbije. Ova grupa navodno je za likvidaciju Zvicera trebalo da dobije pola miliona evra. Oni su uhapšeni posle samo nekoliko sati u Odesi.

RAT NA MREŽAMA

Istovremeno, na Instagramu se oglasio Vukotićev kum porukama "Slavimo, slavimo ovaj divan dan" i "Moraće da utvrđuju zubnim kartonom, nadam se da mu je glava prosuta". Nedugo potom advokat porodice Zvicer Vladimir Zarić demantovao je da je Zvicer ranjen ili ubijen, a na društvenim mrežama osvanula je objava, navodno Zvicerove ćerke, vesele u kolima, kako tokom vožnje opušteno sluša muziku. I to je trebalo da bude poruka "škaljarcima".

Međutim, Zvicerov advokat Miloš Vuksanović juče je priznao da ne zna da li je šef "kavčana" živ.

- Zaista trenutno nemam nijednu konkretnu informaciju o tome. Sve što znam je na bazi vesti s portala - rekao je Vuksanović za Republiku.

Spasić: Upozorenje ili pretnja

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Božidar Spasić

Bivši obaveštajac Boža Spasić istakao je za naš list da su, ukoliko je Zvicer živ, vest o njegovoj likvidaciji mogli da puste i "škaljarci" i "kavčani".

- Postoji mogućnost da mu je "kavački klan", preko svojih ljudi, poslao poruku da se za njim traga i skrenuta mu je pažnja da, ako se nalazi u Panami, pobegne odande. U drugom slučaju moguće je da su njegovi neprijatelji "škaljarci" namerno pustili tu vest da bi ga obavestili da tačno znaju gde se nalazi i da su mu za petama - objasnio je Spasić za Republiku.

Hurijet: Vujotić nije povezan s likvidacijom Vukotića

Republika

Foto: Privatna arhiva

Jovan Vukotić

Za ubistvo Jovana Vukotića "kavčani" su ekipi turskih ubica koju su organizovali Radoje Živković i Zdravko Perunović platili 1,5 miliona evra. Odmah posle zločina turska policija je uhapsila 13 osoba. Kao 13. naveden je Milan Vujotić, jedan od neposrednih Zvicerovih saradnika. Uticajni Hurijet, međutim, juče je objavio da je istragom utvrđeno da Vujotić nije povezan s ovim zločinom.

Tamošnja policija je otkrila da je Vujotić boravio u Istanbulu, u svojoj luksuznoj vili, nakon čega je izvedena akcija hapšenja 23. septembra, gde je pronađen i uhapšen. Njemu su lisice stavljene na ruke po crvenoj poternici, koju su raspisale crnogorske vlasti, pa se očekuje da će biti izručen. Crnogorske vlasti Vujotića traže zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije, šverc droge i ubistvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading