VUKOTIĆA UBICE PRATILE ČETIRI MESECA: Pod ovim lažnim imenom su ušli u Tursku

Autor: Republika

Hronika

23.09.2022

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ubijeni vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić (42), u Istanbulu je živeo od prošle godine i to pod imenom Predrag Popović! Turski istražitelji otkrili su da je u Istanbulu živeo sa lažnom boravišnom dozvolom na ime Popovića i sa svojom slikom u dokumentima.

VUKOTIĆA UBICE PRATILE ČETIRI MESECA: Pod ovim lažnim imenom su ušli u Tursku

Foto: ST/N. MANDIĆ/printskrin

Vukotić je, podsetimo, ubijen u tom turskom gradu 8. septembra, naočigled trudne supruge, ćerkice i vozača E. K., kada su krenuli u tržni centar. Dvojica napadača na motoru prišla su automobilu i ispalila četiri hica u vođu "škaljaraca". Turska policija, osam dana kasnije, uhapsila je rođaka Radoja Zvicera, vođe "kavčana", Radoja Živkovića, zatim Zdravka Perunovića i još 10 osoba među kojima su navodno i ubica ali i ostali logističari.

- Turski istražitelji su otkrili da je Vukotić bio praćen četiri meseca, a odmah posle likvidacije ispord njegovog automobila su pronađena tri GPS satelitska uređaja za praćenje. Jedan ispod poda vozila i dva unutar gepeka. Takođe, otkriveno je i da 8. septembra nisu prvi put krenuli na Vukotića, odnosno da su i ranije pokušavali da ga likvidiraju na identičan način, ali nisu pronašli pravu priliku - otkrili su turski istražitelji.

Foto: MUP Srbije

Radoje Živković

Tokom istrage, kako saznajemo, otkriveno je i da su u pripremi i samoj likvidaciji za koju je navodno plaćeno milion evra, učestvovale dve ekipe.

- Jedna je bila zadužena za praćenje Jovana Vukotića. Bukvalno su pratili svaki njegov korak puna četiri meseca i to po nalogu vođa kavačkog lana. Druga ekipa, sa kojom su stalno bili na vezi, morala je da bude spremna i da puca čim im se javi da se prilika ukazala - otkrili su navodno pripadnici turskih službi bezbednosti i Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala.

(Republika/Kurir)

Komentari (0)

Loading