PRVI PUT JE SILOVAO KADA JE IMALA 17 GODINA: Ispovest dugogodišnje žrtve kaskadera i instruktora jahanja iz Beograda

Autor:

Hronika

13.09.2022

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Katarina Šolaja (29) imala je 17 godina kada ju je trener jahanja u Konjičkom klubu MBM Miloš Đukić (68) silovao. U to vreme, Đukić je bio trener i vlasnik kluba.

PRVI PUT JE SILOVAO KADA JE IMALA 17 GODINA: Ispovest dugogodišnje žrtve kaskadera i instruktora jahanja iz Beograda

Foto: Shutterstock

Silovanje maloletnice

Tokom jučerašnjeg dana uhapšen je instruktor jahanja i kaskader Miloš Đukić, koga je za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje prijavilo deset devojaka, od kojih su dve maloletne. 

- Prešla sam u taj klub kada sam imala 15 godina tokom priprema za balkanski šampionat u daljinskom jahanju na Tari. Tamo sam upoznala trenera Miloša Đukića koji je tada bio vlasnik kluba. To je bio prvi put da mi neko kaže da dobro jašem, a dali su mi i njihovog konja da jašem. Dobila sam vetar u leđa, podsticaj i podršku, to mi je tada mnogo značilo. Odlučila sam da promenim klub iz tog razloga – navodi Katarina Šolaja u ispovesti za Blic.

Kako kaže ova mlada devojka, prvi put se sve desilo 2009. godine, kada je trener nasrnuo na nju u klubu.

- Ostali smo sami, i tada me je iznenada napao gurnuvši me, zatim legao preko mene. Uspela sam da pobegnem. Mesecima posle toga, Miloš Đukić, kako tvrdi naša sagovornica, pravio se kao da se ništa nije dogodilo. Nije pričao o spornom događaju, i najnormalnije se ponašao prema njoj. Nastavila sam sa treninzima. Sve je izgledalo potpuno normalno. Oboje smo uslovno rečeno zaboravili na to. Međutim, godinu dana kasnije, nastavio je. Počeli su, kaže, lascivni komentari. „Moraš da sv*šiš na konju, ako hoćeš dobro da jašeš“, govorio mi je - priča Katarina i dodaje da je ovaj seksualni predator stalno upućivao odvratne rečenice, kao i da su to svi znali.

Krajem 2010. godine imala je večernji trening, a kako je sledećeg jutra čekao još jedan, odlučila je da prenoći u klubu, što je bila uobičajena stvar za jahače u ovom klubu, i žene/devojke i muškarce.

- Došao je, počeo da me masira, pa da me primorava na užasne stvari. Pokušala sam da se izmigoljim, međutim on me je držao, u tom trenutku shvatila sam da sam ostala potpuno sama s njim u Lipovičkoj sumi u sred noći, i da nema ko da mi pomogne, da nemam koga da zovem, niti kuda da bežim. Poznato je da je strog čovek veoma preke naravi. Uplašila sam se da ću ga rabesneti i da će me još više povređivati. Onda sam utrnula i samo sam želela da se završi, da prođe. Vratile su mi se i slike prvog nasrtaja, i već sam krivila sebe što sam ostala tu da noćim, kao da sam zaboravila šta se dogodilo pre godinu dana… Kada je prošlo, pravila sam se da spavam u nadi da je to sve i da me tokom noći više neće dirati – navodi Katarina Šolaja za Blic.

ISTINA ISPLIVALA NA POVRŠINU

Samo mesec dana nakon silovanja, Đukića su, početkom 2011. druge dve devojke tužile za seksualno uznemiravanje.

Tada je predator čak tražio da Katarina svedoči u njenu korist.

Svedok jednom od incidenata kada je jednu od devojaka ljubio u usta bez njene dozvole, bila je i Katarina, koja kaže da je ćutala o tome jer se nije osmelila da kaže kako je nju silovao.

Još jedna od bojazni koje su mučile tada maloletnu Katarinu, bila je i ta što je mislila da više neće moći da jaše, ako prijavi nasilnika.

- Nikada me više nije silovao, ali, ljubio me je u usta na silu, sa ili bez veštačke vilice. Bilo mi je odvratno, ali ništa nisam uradila, trpela sam. Posle silovanja zapravo toliko mrziš i gubiš sebe, da kada se slično ponovi, potpuno se slediš i nemaš snage da se braniš. Misliš se, možda nečim sve ovo i zaslužujem – kaže Katarina Šolaja za Blic.

Ona ističe da je Đukić stalno devojke međusobno svađao kako bi izbegao da se one zbliže i dođu u situaciju da međusobno pričaju o tome šta im radi.

- Apelujem na sve devojke koje su trpele zlostavljanje Miloša Đukića, kao i na sve osobe koje su pretrpele ili trpe nasilje, da prijave inspektorki Vesni Gašić Stojković koja se, zajedno sa kolegama sa Odeljenja za krvne i seksualne delikte Policijske uprave za grad Beograd, iskreno bori za žrtve nasilja i vraća veru u sistem - navodi Šolaja.

U zajedničkoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Miloš Đukić je uhapšen i njemu se na teret stavljaju silovanja, pokušaji silovanja i nedozvoljene polne radnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading