JEZIV SLUČAJ U HRVATSKOJ! Pedofil nagovarao majku da siluje bebu, dobio sramotnu kaznu!

Autor:

Svet

03.09.2022

06:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac iz Slavonskog broda skidao je pedofilske filmove i, putem društvenih mreza, jednu ženu nagovarao na gnusan čin - da siluje bebu koja je imala svega nekoliko meseci.

JEZIV SLUČAJ U HRVATSKOJ! Pedofil nagovarao majku da siluje bebu, dobio sramotnu kaznu!

Foto: Shutterstock

Ono što je zastrašujuće je da ga je sudija osudio na 11 meseci zatvora, a kasnije kaznu preinačio u društveno-koristan rad, što je šokiralo meštane.

Bivši sudija i advokat Branko Šerić rekao je za RTL da je takva odluka skandalozna jer je za takva krivična dela predviđena kazna od jedno do 10 godina zatvora.

- Sramotna presuda koja ne šalje nikakvu poruku osim da smo dotakli do dna - rekao je Šerić.

Za svako od dela predviđena je kazna od jedne do 10 godina zatvora. Ipak, slavonski pedofil nije završio iza rešetaka. Za Šerića skandalozno, za predsednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića, standardna praksa koja mora da se menja.

- Poenta je u tome da sudije suviše olako i površno jednim delom neke okolnosti vrednuju kao olakšavajuće ili naročito olakšavajuće i tako pogrešno si smatraju da kaznu mogu da smanje ispod minimuma. Radi se o pogrešnoj primeni domaćeg prava - rekao je Radovan Dobronić, predsednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

U celom slučaju nije se proslavilo ni Državno tužilaštvo, koje se na presudu nije žalilo. Istakli su da o detaljima presude ne mogu da govore.

Čini mi se kao da je postignut sporazum između državnog tužilaštva i počinitelja. Sud je oberučke prihvatio da počinitelj prizna krivično delo da niko ne bi morao da se muči oko dokazivanja i tog krivičnog postupka, pa je državno tužilaštvo održalo reč i nije ulagalo žalbu na presudu - dodao je Šerić.

Dobronić obećava ujednačavanje sudske prakse i povećanje preblagih kazni.

- Nijedan ozbiljan sistem ne može da se promeni i preokrene preko noći. To ne bi ni bilo dobro. U svakom slučaju, već sada razgovaramo o tome. Doći će do promena, što se kaže, milom ili silom - istakao je Dobronić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Suzana

03.09.2022 11:15

Sudstvo u Srbiji,a sad vidim i u Hrvatskoj je zapravo produžena ruka kriminalaca ,ubica i pedofila, lopova i prevaranata svih vrsta. Čini mi se da su mesta nekad časnih Sudija ,sada zauzeli sami krimisi i pedofili pa uvek presude mizernu kaznu ,praktično ih i oslobode. Duboko verujem i nadam se,da će se njima i njihovim najbližima to vratiti kao bumerang. Toliko sam duboko razočarana kao čovek i kao majka,da im to i želim od srca.