RAZLOGA ZA STREPNJU IPAK IMA: Iskusni stručnjak hvali, ali i upozorava!

Autor:

Sport

03.09.2022

06:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekivano, srpska košarkaška reprezentacija slavila je na startu ovogodišnjeg Eurobasketa.

RAZLOGA ZA STREPNJU IPAK IMA: Iskusni stručnjak hvali, ali i upozorava!

Foto: youtube.com/HappyTV

Bez većih problema, izabranici selektora Svetislava Pešića savladali su izabrani tim Holandije rezultatom 100:76 na startu takmičenja "grupe D" evropske košarkaške smotre

Nakon susreta u razgovoru za RTS, iskusni košarkaški stručnjak Vlade Đurović je izjavio:

- Dopada mi se što su igrači shvatili da je Jokić najjači kad ispod koša. To je Pešićeva zasluga. Ovi igrači iz Holandije nemaju šansu da ga zdrže. Svi su igrači igrali u prvom delu, bez obzira što nam nedstojaju Bjelica i Avramović nema razloga da ne budemo optimisti da ćemo se plasirati visoko. Po meni u prva četiri mesta. Da li ćemo uzeti medalju ili ne, videćemo.

Međutim, i pored startnog zadovoljstva Vlade Đurović upozorava:

- Sigurno da bez Bjelice, Avramovića i Teodosića nemamo toliko asova u ekipi koliko neki ljudi misle da je ovo dobra ekipa. Kada izađe Jokić vidi se da imamo probleme, kao i kada izađe Micić, a meni se ne sviđa što nemamo pleja koji duže može da "drži vodi" kada  Micić nije u igri. Mislim pre svega na Jaramaza i Nedovića, kome je prirodna uloga dvojka. Pribojavam se malo jačih utakmica sa Špancima, Francuzima, Grcima, Nemcima... iako me stalno optužuju da sam pesimista. Ne daj bože da se nešto desi Miciću, da kucnem u drvo, biće velikih problema. Dopada mi se atmosfera, svi igrači skaču. Gledao sam utakmice protiv Grčke i Turske, igrači koji nisu ušli u igru skaču, bodre, hemija je u ekipi izvanredna, to mi se dopada. To je jedan od osnovnih uzroka da se napravi nešto veliko. Imamo hemiju, imamo Jokića, da nemamo povrede, nedamo se najboljem. 

Drugi meč na ovogodišnjem Eurobasketu, košarkaši Srbije odigraće danas sa početkom od 17:30 časova, a protivnik u praškoj "O2 Areni" biće domaća selekcija Češke Republike koja je na startu turnira poražena od Poljske rezultatom 99:84.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading