KOŠARKAŠKE LEGENDE SAGLASNE: Srbija može do zlata!

Autor:

Sport

17.08.2022

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavna odluka srpskog košarkaškog selektora izazvala je veliku buru u sportskoj javnosti.

KOŠARKAŠKE LEGENDE SAGLASNE: Srbija može do zlata!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić je doneo odluku da na predstojeći Eurobasket ne vodi dosadašnjeg kapitena nacionalnog tima Miloša Teodosića. Ovu odluku obrazložio je na konferenciji za medije pre dva dana, a povodom svih aktuelnih dešavanja oglasila su se i dvojica legendi ovog sporta.

Zoran Moka Slavnić i Dragan Kapičić ne sumnjaju u uspeh srpske košarkaške reprezentacije:

- Kari Pešić je moj prijatelj, ali trebalo je pre okupljanja reprezentacije da bude svestan da Teodosića ne vidi u prvoj postavi, ali i da Miloš nije igrač za klupu. Što se tiče Evropskog prvenstva, ja sam po prirodi optimista, pa mislim da možemo do medalje i bez Teodosića. Video sam sastav Francuza, Grka... Neki se pitaju "pa šta ćemo sa Janisom Adetokumbom?". Šta šta ćemo? Mi imamo Jokića, MVP NBA lige. Imamo Micića, MVP Evrolige. Ja u njih imam veru. Da li će to trener uspeti da sastavi, tu se ne mešam - istakao je Zoran Moka Slavnić

 

Slavnićevo mišljenje deli i Kapičić:

- Za Teodosića je teško naći zamenu. On je duže vreme u reprezentaciji i vodeći je na toj poziciji. Onaj ko može da mu parira je naravno Vasilije Micić, koji je u sjajnoj formi. Micić može biti taj faktor. Ne treba zaboraviti ni one igrače koji su predviđeni za rezerve, oni nekad mogu da daju i više od onih u prvom timu. Ne vidim šta može biti bolje bez Teodosića, ali to ne znači da bismo sa njim imali zagarantovan uspeh. Tim može lepo da se ukombinuje i da idemo do medalje. Verujem u selektora i igrače - kaže Dragan Kapičić, a prenosi "Informer".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading