ATMOSFERA SE NE STIŠAVA: Košarkaški asovi su saglasni u jednom - Teo ovo nije zaslužio!

Autor:

Sport

09.08.2022

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavna tema u sportskim krugovima i dalje je odluka selektora srpske košarkaške reprezentacije.

ATMOSFERA SE NE STIŠAVA: Košarkaški asovi su saglasni u jednom - Teo ovo nije zaslužio!

Foto: Starsport

Selektor Svetislav Pešić je doneo odluku. Miloš Teodosić ovog leta neće nastupati za srpsku nacionalnu selekciju i ovakva odluka, sasvim očekivano, dovela je do brojnih reakcija košarkaša, košarkaških radnika, ali i celokupne sportske javnosti.

Među prvima koji su se po ovom pitanju oglasili bili su Nemanja Nedović, Stefan Marković, Danilo Anđušić i Nikola Kalinić koji su reči podrške uputili putem društvenih mreža, a ovoga puta svoje viđenje aktuelnih dešavanja izneli su nekadašnji reprezentativci Marko Kešelj, Stefan Birčević, kao i dugogodišnji trener u srpskom nacionalnom timu Miroslav Muta Nikolić.

- Mislim da nije ispravan način kako je precrtan sa spiska. Teodosić je godinama bio u timu, bio je kapiten mnogim generacijama. Tako se ne postupa s kapitenom, s igračem koji je svima služio za primer. Teo je uvek bio tu za reprezentaciju, uvek se prvi odazivao na poziv selektora. On se ne dovodi da bi se borio za mesto u ekipi, već je Teodosić uvek bio vođa ekipe - istakao je Marko Kešelj koji je dres sa srpskim nacionalnim obeležjima nosio na Svetskom prvenstvu 2010. i Evropskom prvenstvu koji je održan godinu dana kasnije u Litvaniji.

 

Stefan Birčević, igrač koji je u dresu srpske košarkaške reprezentacije osvojio tri srebrna odličja, po jedan na Svetskom prvenstvu 2014. godine, Olimpisjkim igrama 2016. i Eurobasketu 2017. je izjavio:

- Ne znam šta je bio konkretan razloga za njegovo udaljavanje iz reprezentacije, ali šta god da je bilo ovo nije način. Miloš je uvek bio pravi kapiten i veliki patriota. Dobro znam njegove stavove kada je u pitanju nacionalni tim i koliko mu to znači, tako da sam na njegovoj strani sasvim.

O celokupnoj situaciji mišljenje je izneo i proslavljeni košarkaški trener Miroslav Muta Nikolić:

- Neću komentarisati Miloša kao igrača, jer svi znamo koliko je dao za reprezentaciju. Selektor bira ko će igrati, jer na kraju on snosi i odgovornost. Pešić je ranije isticao da želi da podmladi tim, ali onda ga nije ni trebao da ga zove. Znao je on dobro kako Teo igra, ovako je malo potcenjivački. Bez obzira na sve moramo da podržimo selektora, kako bismo se plasirali na Svetsko prvenstvo. Ne smemo da uništimo reptrezentaciju i završimo kao Hrvati - zaključio je slavni Muta. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading