DALJE SE NIJE MOGLO: Ruskinja stavila tačku na učešće srpskih tenisera na ovogodišnjem US openu!

Autor:

Sport

03.09.2022

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski tenis više nema predstavnika na poslednjem Grend slem turniru u sezoni.

DALJE SE NIJE MOGLO: Ruskinja stavila tačku na učešće srpskih tenisera na ovogodišnjem US openu!

Foto: Tanjug/AP

Najbolje rangirana srpska teniserka, kada je u pitanju WTA lista, Aleksandra Krunić okončala je u 3. kolu učešće na ovogodišnjem US openu. Bolja od naše igračice bila je trenutno 35. igračica planete, Ruskinja Ljudmila Samsonova koja je do trijumfa stigla nakon dva odigrana seta (6:3, 6:3).

Kada je reč o prvom setu, ključan trenutak dogodio se u petom gemu u kojem je Ruskinja stigla do brejka ne prepustivši Aleksandri Krunić niti jedan poen. Tokom ovog perioda meča Samsonova je i u poslednjem gemu napravila još jedan brejk što je bilo dovoljno za vođstvo na meču.

 

 

Tokom drugog seta viđena je mnogo zanimljivija borba. Nakon uvodna tri gema, Ruskinja stiže do brejka, ali Aleksandra odgovara istom merom. Ipak, već u narednom Samsonova ponavlja prethodno ostvarenje, dolazi do brejka i prednosti koju je sačuvala do kraja ovog seta.

Ruska teniserka će u osmini finala US opena odmeriti snage sa Australijankom Ajlom Tomljanović koja je u prethodnom susretu, trijumfom u penziju poslala Serenu Vilijams.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading