KARATE DIREKTORKA ODBRANILA ŠKOLU OD PIJANOG RODITELJA: Nisam bitna ja, mogu da se zaštitim, ali jesu ostale kolege!

Autor:

Hronika

02.09.2022

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktorka O.Š. "Dragojlo Dudić" Daniela Pavić napadnuta je na svečanom prijemu đaka prvaka u dvorištu ove škole.

KARATE DIREKTORKA ODBRANILA ŠKOLU OD PIJANOG RODITELJA: Nisam bitna ja, mogu da se zaštitim, ali jesu ostale kolege!

Foto: Privatna arhiva

Na nju je nasrnuo trešten pijan, najverovatnije roditelj jednog od učenika škole, dok je pozdravljala prvačiće i njihove roditelje.

Daniela Pavić kaže da je razočarana što je ovogodišnja svečanost organizovana u znak prvačića ostala u senci jednog ovakvog incidenta koji je još jednom pokazao u kakvom nezaštićenom okruženju rade prosvetni radnici.

- Da se razumemo, nisam se uplašila, ja sam bila jugoslovenski, svetski i evropski prvak u karateu. Nosilac sam crnog pojasa, treći dan. I nisam ovde bitna ja, ja mogu da se zaštitim, ali u pitanju su ostali prosvetni radnici - kaže na početku razgovora za Republiku direktorka.

Ona napominje da ne bi volela da se od ovog događaja pravi snezacija, već da on posluži kao primer sa čime se sve prosvetni radnici suočavaju na radnom mestu.

- Mi činimo sve da zaštitimo decu, i deca jesu zaštićena u školama, svo raspoloživo ljudstvo stavili smo u zaštitu dece, postavljamo ih i u dvorištu, i van dvorišta i na bregovima okolo... Nemamo ni školskog policajca. Kad ćemo mi dobiti statas i zaštitu kakvu zaslužejemo i status službenog lica!? Napada nas ko kako stigne - rekla je Pavićeva za Republiku jutro posle incidenta.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Daniela Pavić

 

Daniela Pavić ističe da ne zna ko ju je napao, ali da to nije ni bitno.

- Viđala sam ga ranije, mislim da je roditelj jednog našeg starijeg učenika. Ne znam da li je juče došao kao roditelj nekog prvaka, ali žao mi je što je pokvario jedan tako lep dan. Sve je bilo lepo, bilo je animatora, muzike, svi smo bili razigrani i sreći - priča u dahu direktorka.

Ona naglašava da je čitav incient započet kao "dobacivanje iz publike" .

- Prvo je dobacivao glasno iz gomile, a kad je video da ne reagujem, probio se i došao i seo ispred mene. Stajala sam, počeo je telom da se unosi u mene. Skočila su trojica roditelja, bivših mojih učenika koji su dočekali da i svoju decu upišu u našu školu, počeli da ga sklanjaju.

Kaže da je pijani otac bio spreman i da je udari.

- Pokušao je preko njih da me udari. Izletela je i jedna policajka iz publike, verovatno je došla tu sa svojim detetom. Uskoro je stigao i saobraćajni policajac koji je bio na dužnosti u blizini škole, jedva su ga savladali. Kažem, nije mene on uplašio, ali zapitala sam se šta bi bilo da sam instiktivno odregovala i ne daj bože ga udarila - rekla nam je Daniela Pavić.

Muškarac je odmah posle ovog incidenta priveden, a kako saznajemo, u trenutku napada na direktorku imao je čak 2,78 promila alkohola u krvi.

Više slika pogledajte u galeriji:

 

 

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Bobby

02.09.2022 10:40

Тату у кавез, да се трезни на јавном месту, испред школе.

Pedja

02.09.2022 12:03

Gospodja je bila vrhunska dzudistkinja, nema veze sa karateom.

Aledra84

02.09.2022 17:24

@Pedja - Karatistkinja i to vrhunska!

nevazno

02.09.2022 12:23

To su te porodične vrednosti za koje su krivi ovi sa Prajda