TUŽILAŠTVO TRAŽI PRITVOR ZA OSUMNJIČENE U AFERI "ELITNA PROSTITUCIJA": Postoji opasnost da će pobeći i uticati na svedoke

Autor:

Hronika

31.08.2022

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu predložilo je sudu da odredi pritvor članovima organizovane kriminalne grupe, koji se sumnjiče za posredovanje u prostituciji.

TUŽILAŠTVO TRAŽI PRITVOR ZA OSUMNJIČENE U AFERI "ELITNA PROSTITUCIJA": Postoji opasnost da će pobeći i uticati na svedoke

Foto: MUP Srbije

Tužilaštvo je predložilo da se pritvor odredi Nedi Babić (34) , Samiru Babiću (44), Nini Rangelov (32), Milici Mladenović (26), Milici Obradović (29) i Vesni Vranešević (62), zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke i opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti ili izvršiti neko drugo krivično delo, saopštilo je to tužilaštvo.

Osumnjičeni su saslušani danas u tužilaštvu, a terete se za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i posredovanje u prostituciji.

Foto: MUP Srbije

 

Kako je MUP juče saopštio, oni su od novembra 2021. do jula ove godine organizovali prostituciju putem pojedinih sajtova za oglašavanje, podsticali, navodili i učestvovali u posredovanju u vršenju prostitucije više osoba ženskog pola na teritoriji Beograda.


Takođe, kako se sumnja, oni su organizovali predaju više osoba ženskog pola trećim licima, korisnicima usluga u cilju pružanja seksualnih usluga, a novac stečen na taj način delili su između sebe u skladu sa zadacima koje su obavljali i sa tim novcem su pokrivali i troškove koje su imali tokom obavljanja ovih nelegalnih radnji.

Prilikom pretresa, kod osumnjičenih su pronađeni mobilni telefoni i SIM kartice korišćene pri izvršenju krivičnog dela, kao i uplatnice sa izvršenim transakcijama novca.

Komentari (0)

Loading