VOJKANU KRSTIĆU SE PRIVREMENO ODUZIMA IMOVINA: Lažni humanitarac ostao bez 12 nekretnina, pet "besnih" automobila, motora...

Autor:

Hronika

02.08.2022

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okrivljeni se nalazi u pritvoru.

VOJKANU KRSTIĆU SE PRIVREMENO ODUZIMA IMOVINA: Lažni humanitarac ostao bez 12 nekretnina, pet "besnih" automobila, motora...

Foto: Instagram/vojkan.krstic

Viši sud u Beogradu u celosti je usvojio zahtev Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za privremeno oduzimanje imovine od osumnjičenog Vojkana Krstića.

Rešenjem sudije za prethodni postupak, Krstiću je privremeno oduzeto 12 nepokretnosti među kojima su poljoprivredna zemljišta u Beogradu i okolini, stan u Beogradu i stambeni objekat takođe u Beogradu, zatim pet luksuznih automobila, motocikl i tri prikljucna vozila, kao i novcana sredstva sa bankovnog racuna u iznosu od preko milion dinara, saopštilo je VJT u Beogradu.

Privremeno upravljanje oduzetom imovinom rešenjem sudije povereno je Direkciji za upravljenje Ministarstva pravde Srbije.

Više javno tužllaštvo u Beogradu podseća da se pred Posebnim odeljenjem ovog tužilaštva protiv Krstića vodi istraga zbog sumnje da je kao vlasnik firme "Elita gradnja" d.o.o. Beograd oštetio budžete tri beogradske opštine za oko 10 miliona dinara, a svojoj firmi u tom iznosu pribavio protivpravnu imovinsku korist, na ime uvecanih iznosa za usluge odnošenja smeca i šuta sa teritorija ovih opština.

Okrivljeni se nalazi u pritvoru.

Tužilaštvo ukazuje i da je iz izveštaja Jedinice za finansijske istrage MUP-a Srbije i celokupnih spisa predmeta utvrđeno postojanje ocigledne nesrazmere između zakonitih prihoda i rashoda okrivljenog, iz čega proizilazi osnovana sumnja da su pokretne i nepokretne stvari, koje su mu privremeno oduzete, stečene izvršenjem kriviČnog dela.

Zbog toga postoje razlozi koji opravdavaju potrebu za privremenim oduzimanjem imovine, odnosno jer postoji verovatnoća da bi kasnije oduzimanje imovine proistekle iz krivičnog dela bilo otežano ili onemogućeno.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading