TUŽNA SUDBINA MALE JANE! Najveća žrtva: Sa 11 godina ostala sama, bez ikoga!

Autor:

Hronika

30.07.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica je dugo crtala visoku travu i čudovište koje hvata ženu. Psiholozi kažu da time pokazuje ogromnu tugu i strah.

TUŽNA SUDBINA MALE JANE! Najveća žrtva: Sa 11 godina ostala sama, bez ikoga!

Foto: Srpski telegraf

Jana Marjanović

Ćerka Jelene i Zorana Marjanovića Jana (11) najveća je žrtva. S pet godina je ostala bez majke. Zajedno su bile na nasipu. O poslednjem susretu s majkom govorila je i tokom sudskog procesa. Ponavljala je poslednje majčine reči. Sav očaj devojčice koja je ostala sama, bez ikoga, vidi se na svakom njenom crtežu. Psiholozi kažu da se u svakom radu vidi ogromna tuga i strah.

Patnja za majkom svakim danom je bila sve veća. Jana je poslednja koja je Jelenu videla živu. O tome je pričala u tužilaštvu pre četiri godine.

Kobnog dana bila je s majkom i ocem na nasipu. Zoran je u vreme davanja iskaza bio u zatvoru, a Jana je tužiocu, između ostalog, rekla i da je tatu neko pogrešno okrivio.

KIDA SRCE

Republika

Foto: Privatna arhiva

Jelena Marjanović

Ipak, ono što je izgovorila o majci svakome bi pokidalo srce:

- Mama je rekla: "Odoh ja da trčim", pitala sam je gde ide jer ja uvek hoću s njom, ali ne sećam se šta je rekla.

Majku je pogledom pratila dok je odlazila na trčanje. Poslednji put ju je videla na nasipu.

- Posle nismo mogli da je vidimo jer je tu bila šuma i drveće - pričala je devojčica.

POTRAGA

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Zoran Marjanović

Prva je, zajedno sa Zoranom, krenula u potragu za majkom:

- Kada smo videli da mame nema, mi smo se popeli gore, malo smo se držali za ruke, malo nismo, ali smo hodali zajedno, tata je dozivao mamu i zvao je na telefon da je pita gde je.

Tužilaštvo je sumnjalo u Janin iskaz jer smatraju da je Zoran instruisao dete šta da kaže.
Posle smrti majke Jana je napravila nekoliko crteža visoke trave u kojoj se nalazi nešto što ona naziva "čudovištem koje hvata ženu".

Dečji psiholozi kažu da dete posle traume kroz crteže iskazuje svoje viđenje svega i da je veoma važno posmatrati decu kroz radove koje kreiraju, a objasnili su da se u nekim Janinim crtežima vidi tuga, a u nekima strah.

Tetka traži starateljstvo

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Ljubica Marković

Tetka ubijene Jelene Marjanović Ljubica Marković odmah po izricanju presude Zoranu poručila je da želi da preuzme brigu o devojčici:

- Tražiću starateljstvo nad malom Janom. Želim da se tom detetu posvetim.
Jani su od čitave familije po rodbinskoj liniji najbliži stric Miloš i njegova porodica, kao i polubrat Uroš, punoletni Zoranov sin iz prvog braka. Međutim, familija ubijene pevačice, Krsmanovići i ostali, smatra da Marjanovići nikako ne bi trebalo da budu staratelji deteta i obratiće se Centru za socijalni rad Palilula, kao što su činili i ranije, u nadi da će njima dati privremeno starateljstvo.

Stravično mišljenje o ocu

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Nada Topčagić

Pevačica Nada Topčagić, koja se sa suprugom Zlatkom intenzivno družila sa Zoranom do Jeleninog ubistva, uplašena je za sudbinu devojčice.

- Razmišljam o Jani, koja će imati stravično mišljenje o ocu. Znate, ovo sada više nije pitanje da li jeste ili nije. Presuda je doneta i to je činjenica. Jana će sada znati da je njen otac osuđen za ubistvo njene majke. To je strašno. Ostala je bez oba roditelja, faktički, ako on ode u zatvor, a jeste da ima polubrata, Zoranovog sina iz prvog braka, ima strica, Zokijevog brata, i ima dosta rodbine. Čula sam se s njenom tetkom Teodorom, oni je tamo jedva čekaju. Janu svi čekaju raširenih ruku, ali će ovo, ipak, posle Jelenine smrti, biti najveći udarac za nju - rekla je Nada.

Sudija: Jana instruisana 

Sudija Jelena Škulić, nakon izricanja presude, dotakla se i Janinih reči.

- Devojčica je opisala da mamu nije mogla da vidi od šume, a šume na mestu gde su oni stajali nije bilo, već je bilo s druge strane kanala, s kog mesta je svedok rekao da je video muškarca i ženu bez deteta, a odakle su oni, prema rečima svedoka, došli - navela je Škulićeva, direktno dovodeći u pitanje Janino svedočenje, odnosno sugerišući da je devojčicu tada neko instruisao šta da kaže.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading