ZVICER I VELJA UBIJALI ZAJEDNO: Nova saznanja policije o "kavačkom klanu"

Autor:

Hronika

17.08.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U dopuni krivične prijave za ubistvo Damira Hodžića i Adisa Spahića, osim ekipe Veljka Belivuka, i šefovi "kavčana".

ZVICER I VELJA UBIJALI ZAJEDNO: Nova saznanja policije o "kavačkom klanu"

Foto: youtube.com/printscreen

Radoje Zvicer

Vođe i visokopozicionirani članovi "kavačkog klana" Radoje Zvicer (40), Slobodan Kašćelan (59), Igor Božović (58), Milan Vujotić (40), Radoje Žuti Živković (36), Dragan Knežević (41) i Stefan Kraljević (32) osumnjičeni su za ubistvo Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića u Spužu 14. oktobra 2020.

Protiv njih je podneta dopuna krivične prijave, kojom ih sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu, preneli su crnogorski mediji.

Tako su i vođe "kavčana" zvanično priključene Beograđanima Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, Nebojši Jankoviću i Ratku Živkoviću, ranije osumnjičenim za ova dva ubistva. Belivukova ekipa, da podsetimo, tereti se i za otmicu na istom mestu Mileta Radulovića Kapetana, kog je dva meseca kasnije crnogorska ekipa takođe likvidirala. U Srbiji je Belivukova ekipa dosad osumnjičena za sedam ubistava.

Prema saznanjima Vijesti iz Uprave policije, službenici Sektora za borbu protiv kriminala u saradnji s kolegama iz drugih sektora su, radeći na potpunom rasvetljavanju likvidacije Hodžića i Spahića, Specijalnom državnom tužilaštvu podneli izveštaj, kao dopunu krivične prijave protiv sedam vođa i članova organizovane kriminalne grupe "Kavač".

Da podsetimo, nakon što je obznanjeno da Belivuka i njegovu ekipu sumnjiče za ta ubistva, iz SDT su saopštili da su Velja Nevolja, Miljković i Janković likvidirali Hodžića i Spahića, a da im je u tome pomogao Živković tako što je prethodno obezbedio kuću u koju su namamljeni, pa likvidirani.

- ... A nakon toga stupio je u telefonsku komunikaciju sa H. D. (Hodžić), koji je određen da bude ubijen od kriminalne organizacije, te je, koristeći prethodno stečeno poverenje, tražio oštećenima da dođu u naselje Spuž, u kuću koju je koristio, a kako bi se videli. Za to vreme su osumnjičeni B. V. (Belivuk), M. M. (Miljković) i J. N. (Janković) nelegalnim putem, mimo graničnih prelaza, ušli u Crnu Goru i došli do kuće Ž. R. (Živković), a sve u cilju realizacije kriminalnog plana ubistva oštećenih S. A. i H. D., pa je 14. 10. 2020., oko 15 časova, po dolasku oštećenih u kuću Ž. R., osumnjičeni B. V. (Belivuk) odmah lišio života H. D. (Hodžića) na način što je pucao iz vatrenog oružja i pogodio ga u predelu glave, nanoseći mu povrede usled kojih je nastupila smrt - naveli su tada iz SDT.

Objasnili su da su Miljković i Janković istovremeno fizički nasrnuli na Spahića, kojeg su potom svezali, kao i oštećenog Mila Radulovića, zvanog Kapetan, koji je takođe bio tu.

- Istog dana S. A. (Spahić) lišen je života. Oštećenog R. M. (Radulovića) drugi pripadnici kriminalne organizacije odveli su na drugu lokaciju - takođe je navedeno. Radulović je ubijen kasnije, a njegovo telo spaljeno je na padinama Lovćena.

Preciznu ulogu nove sedmorice osumnjičenih u ova tri zločina rasvetliće istraga koja je u toku.

BELIVUK: Ako se vidi i potegne odmah se puca

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Veljko Belivuk

Belivuk je posle ubistva u Spužu glasovnom porukom putem kriptovanog mobilnog telefona obavestio druge pripadnike kriminalne organizacije o načinu na koji je izvršio opisano krivično delo:

- Brate, Zemo i Hel i svi su dobro odreagovali, to ne može uopšte da se komentariše, svako je hvato svog, meni je zapao Kasap, Kratos je hvato Zeta, Hell je hvato M, to što je Kasap imao utoku i potegnuo, brate, to niko nije mogao da očekuje i to nije moglo da se promeni i ne može da se ispravi, to nikako, brate, ja uopšte nisam hteo da rizikujem, mi smo se tako dogovorili sami, bez obzira na to šta ste vi rekli tu u grupi, ako se vidi i potegne, odmah se puca. Brate to nema šta tu da se pravdamo.

LALIĆEVI DOKAZI O SARADNJI S "KAVČANIMA"

Republika

Foto: Printscreen

Veljko Belivuk i Srđan Lalić

Svedok-okrivljeni Srđan Lalić, pripadnik kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, priložio je svesku dokaza na 100 strana prilikom potpisivanja sporazuma s Tužilaštvom za organizovani kriminal u zamenu za (samo) 18 godina robije.

Pored novih ubistava i imena počinilaca, Lalić je, prema nezvaničnim saznanjima, detaljno opisao šemu funkcionisanja organizovane kriminalne grupe, puteve novca, pranje para, ali i "tesnu saradnju" sa Zvicerom. Osim rasvetljavanja likvidacije Miljkovićevog kuma Mirka Kojića Koje, u medijima se pominje da je Lalić opisao i ubistvo i nestanak dvojice vlasnika Pink taksija Teodora Gaćeše i Miroslava Rankovića.

Dobro obavešteni izvori navode da su u svesci dokaza i ubistva četvorice "škaljaraca" u Atini i na Krfu za račun Zvicera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sale

18.08.2022 16:57

Kakva je ovo korupcija da se privileguje serijski ubica zato što će da ispriča ono što se već zna.