Povređena deca u prevrtanju autobusa u Bugarskoj stigla u Beograd! (VIDEO)

Autor:

Hronika

15.08.2022

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Sedmoro povređenih ranije su na granici sačekale medicinske ekipa iz Niša.

Povređena deca u prevrtanju autobusa u Bugarskoj stigla u Beograd! (VIDEO)

Foto: Printskrin/Youtube/Republika

Hitna pomoć na terenu

Deca koja su povređena u sletanju autobusa u Bugarskoj stigla su u Beograd. Oni će tokom daljeg lečenja biti smešteni u bolnicu u Tiršovoj, gde su ih večeras dovezli saniteti pod rotacijom.

Sedmoro povređenih ranije su na granici sačekale medicinske ekipa iz Niša.

Dvanaestoro dece i dvoje odraslih je povređeno kada je autobus iz Srbije upao u jarak i prevrnuo se na auto-putu za Sofiju u Bugarskoj. Deca su uglavnom članovi folklornog ansambla JU-LIRA iz Batajnice.

Deca su se vraćala sa festivala u Nesebru i sa njima su bili njihovi roditelji.

Foto: Printskrin: bg-voice.com

Autobus koji se prevrnuo u Bugarskoj

 

Uzrok nesreće se još ne zna, a prema svedočenju jedne putnice, autobus je sleteo s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sedište suvozača, kako bi na njega seo roditelj sa detetom kome je pozlilo.

Lekar iz bolnice u Staroj Zagori Georgi Dejanov rekao je da ovo sedmoro dece ima lakše povrede u vidu oguljotina, nagnječenja i iščašenja ekstremiteta, ali da je u Bugarskoj ostalo još nekoliko dece koja su zadobila ozbiljnije povrede i ona se nalaze i u drugim bolnicama, ne samo u tom mestu.

- Lekari u Staroj Zagori su se pobrinuli za povređenu decu. Procenili su da njihovo stanje dozvoljava da budu transportovani. Nažalost, oni su mnogo uplašeni za decu, ne zato jer su povrede teške, već zato jer su oni sami uplašeni. Nije bilo nikakvih problema tokom transporta, bilo im je osigurano sve, po jedan lekar je bio sa njima, pozvali smo sve naše lekare sa odmora kako bismo mogli da upravljamo situacijom, svi su bili na odmoru i ja sam putovao sa njima kako bi organizacija svega protekla dobro - rekao je on.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading