JEDAN DEČAK IMA POVREDE MOZGA, DRUGOM OPERISANA NOGA! Ministar Lončar o stanju teško povređene dece u Bugarskoj: Najozbiljnije povređena deca stigla u Sofiju!

Autor:

Hronika

15.08.2022

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Deca koja su juče povređena u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, biće danas u toku popodneva prebačena na dalje lečenje u Srbiju.

JEDAN DEČAK IMA POVREDE MOZGA, DRUGOM OPERISANA NOGA! Ministar Lončar o stanju teško povređene dece u Bugarskoj: Najozbiljnije povređena deca stigla u Sofiju!

Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je za Pink da su dva dečaka sa najozbiljnijim povredama prebačena u bolnicu u Sofiju gde se o njima brinu tamošnji najbolji neurohirurzi.

- Ono što je novo u odnosu na jutros, to je da su dva dečaka koja su najozbiljnije povređena već stigla u Sofiju u bolnicu. Radi se dalja dijagnostika, čekam da vidim kakvi će biti rezultati. To je bio ozbiljan korak da ih prevedemo iz bolnice koja je dva i po sata od Sofije, da dođu ovde bezbedno. Jedan dečak ozbiljnije povređen, ima centralne povrede glave, mozga, to nam je problem. Angažovali smo njihove najbolje neurohirurge. Drugi dečak je nešto bolje, operisana mu je noga. To je vezano za najteže povređene. Čovek kom je amputirana noga je dobro. Deca ostala koja su sa manjim povredama ili nisu povređena, ona će u 17 časova biti na bugarsko- srpskoj granici, preuzeće ih naši saniteti, naši autobusi i oni idu pravo u Tiršovu na dalju dijagnostiku i lečenje - rekao je Lončar.

Deca koja su juče povređena u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, biće danas u toku popodneva prebačena na dalje lečenje u UDK Tiršova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading