POLOMIO ČOVEKU VRAT! Podneta krivična prijava protiv doktora Balans Medike" Slaviše Đurđevića!

Autor:

Hronika

11.08.2022

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Prema podacima Lekarske komore Srbije doktor Slaviša Đ. poseduje licencu kao specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, a prema Ministarstvu zdravlja ne poseduje dozvolu za obavljanje metoda komplementarne medicine.

POLOMIO ČOVEKU VRAT! Podneta krivična prijava protiv doktora Balans Medike"  Slaviše Đurđevića!

Foto: Printscreen/Youtube/Balans Medica Beograd

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu dostavljena krivična prijava Republičkog zdravstvenog inspektora protiv doktora Slaviše Đurđevića zaposlenog u subjektu "Balans Medika" kao i N.N. iz Gradskog zavoda za urgentnu medicinu i N.N. lica Instituta za ortopediju "Banjica". 

Uz krivičnu prijavu dostavljena su i druga obaveštenja koja se tiču dozvola i licenci za rad, utvrđena tokom sprovedenog inspekcijkog nadzora, od strane Odeljenja zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravlja.

Prema podacima Lekarske komore Srbije doktor Slaviša Đ. poseduje licencu kao specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, a prema podacima Ministarstva zdravlja ne poseduje dozvolu za obavljanje metoda komplementarne medicine, odnosno hiroprakse, shodno važećim podzakonskim aktima koji regulišu ovu oblast. 

Foto: ST/ N. Mutić

Balans medika

 

Prema podacima Odeljenja zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravlja, "Balans Medika" od 15. juna 2007. godine ne poseduje rešenje Ministarstva zdravlja za obavljanje zdravstvene delatnosti. 

U aktuelnoj bazi Agencije za privredne registre na istoj adresi upisano je "Kim Extrade doo Beograd - Ogranak Balans Medika Beograd", šifra i naziv delatnosti - Delatnost nege i održavanja tela. 

Zdravstvena inspekcija je podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv subjekta "Balans medika", kao i protiv zdravstvenih radnika koji su pružali zdravstvenu zaštitu u tom subjektu, a izrekla je i zabrane oglašavanja i obavljanja zdravstvenih usluga i delatnosti "Kim Extrade doo Beograd-Ogranku Balans Medika". 

Tužilaštvo podseća da je 11. jula obavešteno da je 24. marta ove godine u 16:40 časova iz privatne klinike “Balans medika” u Beogradu kolima Hitne pomoći na Institut za ortopediju na Banjici prevezen muškarac M.Đ. (58) koji je u Balans Mediki bio na tretmanu radi nameštanja prvog vratnog pršljena (”atlasa”).

Tokom tretmana se ukočio i nije više mogao da se kreće, a potom mu je na Institutu konstatovana fraktura 1. vratnog pršljena usled čega je ostao nepokretan i odmah je uveden u veštačku komu.

M.Đ. je preminuo u subotu, 9. juna na Institutu za ortopediju.

Odmah po prijemu obaveštenja o smrti pacijemta, Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog da se obavi obdukcija, a potom i nalog da Ministarstvo zdravlja obavi neophodne provere.

Po dobijanju obdukcionog nalaza, tužilaštvo će naložiti i sudsko-medicinsko veštačenje i eventualno druge provere pre donošenja javnotužilačke odluke u ovom slučaju.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading