Advokat Milanove porodice poručio - BALANS MEDIKU I DR ĐURĐEVIĆA ČEKA KRIVIČNA PRIJAVA

Autor:

Hronika

13.07.2022

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica Đurić priprema krivičnu prijavu protiv dr Slaviše Đurđevića i Balans Medika, kaže advokat Bulatović, prenosi Objektiv.

Advokat Milanove porodice poručio - BALANS MEDIKU I DR ĐURĐEVIĆA ČEKA KRIVIČNA PRIJAVA

Foto: Republika

Balans medika

Advokat Momčilo Bulatović, koga je angažovao Bojan Đurić, brat premulog Milana Đurića (58), koji je umro 9. jula nakon tri meseca provedena u komi zbog tretmana nameštanja pršljena u “Balans medici” kod dr Slaviše Đurđevića za Kurir kaže da u ovom slučaju postoje svi elementi krivičnog dela i da duboko veruje u Više javno tužilaštvo da će postupiti po službenoj dužnosti, a i ubrzo će uslediti krivična prijava porodice, i to tako i okvalifikovati i pokrenuti postupak protiv ovog doktora i ove klinike.

- Milan je imao bolove u vratu i otišao je na tu kliniku, prvi put, da mu nameste atlas, prvi vratni pršljen. Otišao na svojim nogama, kao da ide na masažu, kod dr Đurđevića, a odatle je odvezen nepokretan. Odmah po otpočinjanju tretmana zadobio je tu povredu. Bio je svestan, ali potpuno ukočen. I tek posle sat i po vremena je pozvana Hitna pomoć, a zašto se toliko čekalo utvrdiće istražni organi. Došla su kola Hitne pomoći, a kada se utvrdilo da jedna nisu dovoljna jer oni sami nisu mogli da pomere Milana, koji je bio krupan čovek, došla je još jedna Hitna pomoć i prebačen je na Institut za ortopediju “Banjica”. Odmah su mu dijagnostifikovali prelom prvog vratnog pršljena – atlasa, kao i to da je došlo do paralize svih delova tela. I odmah su ga stavili u indukovanu komu - kaže advokat Bulatović.

On dodaje da je u momentima, dok je verovatno bio pod manjom sedacijom, dolazio sebi i pokušavao da komunicira.

- Nešto je pokušavao da kaže, porodica je mogla da ga vidi, pa su i to primetili. Mjaka i brat, kao i čitava porodica, gajili su nadu do poslednjeg dana da će moći nešto da se uradi. Verovali su da će preživeti, nisu mogli da prihvate da će posledice biti tragične - kaže advokat Bulatović.

Navodi i da je odavno poznavao, pa ga je njegov brat Bojan zvao pre nekih mesec dana.

- Tada smo razgovarali da podnesemo krivičnu prijavu lekara Đurđevića i protiv odgovornih lica u “Balans medici”, ali čekali smo neke medicinske izveštaje da bismo to učinili. I u tom čekanju , nažalost, nastupila je i Milanova smrt. Institut “Banjica” obavestio je Više javno tužilaštvo ili policiju, nisam siguran koga tačno, o ovom događaju, a potom je Više javno tužilaštvo naložilo obdukcija. Obdukcija je završena, ali još ne znamo kakav je nalaz, verovatno će nas Tužilaštvo sutra o tome obavestiti - navodi advokat Bulatović.

Porodica će ubrzo, dodaje advokat, podneti krivičnu prijavu protiv dr Đurđevića i “Balans medike”.

- Ovde je nesumnjivo reč o krivičnom delu i uvereni smo da će to i Tužilaštvo tako okvalifikovati. Moramo videti koje tačno krivično delo, ali je u svakom slučaju reč o nesavesnom lečenju bolesnika. Saznali smo i da je “Balans medika” radila bez dozvole Ministarstvo zdravlja, a da ovaj lekar nije ni imao nikakvu licencu. I laiku je jasno o kakvim stvarima je ovde reč, sve je rađeno krajnje nestručno i improvizovano i postoje svi elementi krivičnog dela - ističe advokat Bulatović i dodaje:

Malo duži Milanov rad za kompjuterom doveo do nekog okoštavanja kičme, neke spondoloze ili tako nešto. I odete zdravi, jaki, snažni, a on vas ubije.

A samo pre 20 dana preminuo je Milanov otac.

- Dok je Milan bio u komi, preminuo je njegov otac, a sigurno da je to što mu je sin bio u takvom stanju doprinelo i smrti oca. I sada je Milanovu majku i brata zadesi ova tragedija – Milanova smrt - kaže advokat Bulatović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading