Dve godine od ubistva navijača Gorana Veličkovića Goksija: Potresnim pismom njegovi najbliži pozivaju na pomen

Autor:

Hronika

24.07.2022

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužni skup se sastaje u subotu 30. jula u Sabornoj crkvi, a nakon toga biće održan i turnir u malom fudbalu na Dorćolu.

Dve godine od ubistva navijača Gorana Veličkovića Goksija: Potresnim pismom njegovi najbliži pozivaju na pomen

Foto: Privatna arhiva

Goksi sa ženom i detetom

Porodica, prijatelji i poštovaoci navijača Partizana koji je kao istaknuti član pripadao jednoj navijačkoj frakciji Gorana Veličkovića Goksija, a za čije ubistvo pred Specijalnim sudom odgovara klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, 30. jula obeležiće dve godine od njegove smrti. 

Foto: Privatna arhiva

 

Od Goksijeve, prvo otmice, pa svirepog ubistva, njegova udovica Jelena je neutešna jer joj je suprug takoreći istrgnut iz zagrljaja. Njihovo dvoje male dece Jeleni daju snagu da istraje u borbi da se Goksijeve ubice osude na maksimalne kazne. Uporedo, ona čuva uspomenu na muža i sa njegovim najbližim poziva Beograđane, ali i sve koji su Veličkovića cenili, da 30. jula dodju na Goranov pomen u 15 sati kod Saborne crkve u Beogradu. 

Posle pomena svi ljudi dobre volje dobrodošli su kao učesnici, ali i kao publika na turniru u malom fudbalu. 

Republika

Foto: Privatna arhiva

Goran Veličović Goksi

- Prošlo je dve godine, ali nama grobarčino naša to je kao čitava večnost - stoji u pozivu za javni pomen kod Saborne crkve gde je držano opelo Goranu Veličkoviću kada je pronađen trag njegovog monstruoznog ubistva i kada više nije bilo dileme da ga je usmrtio klan Belivuk-Miljković.

U poruci dalje piše:

- Ali jednog dana tatice, mužu, kume, druže, grobare stari, verni, odani,  pošteni i lojalni ... I sudnjega i posljednjeg dana bio i ostao hrabar, čvrst, jak, dobar, častan,  pravi drug, muž, otac, prijatelj, kavaljer, dzentlmen. 
Anđele naš otišao si nam u svet gde nema tuge, bola i uzdisaja.

Na kraju poziva za pomen, najbliži su ubijenom navijacu poslali potresnu poruku;

- Raduj se sa anđelima na nebi i pošalji reči utehe deci, roditeljima, bratu, supruzi, rodbini, prijateljima, rodbini i svima koji su te voleli i cenili i koji su i sada uz tebe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading