NEMA DILEME - MILAN JE UBIJEN! Porodica podnosi krivičnu prijavu protiv doktora iz Balans medika, advokat tvrdi: ODGOVORNOST SNOSI I VLASNICA!

Autor:

Hronika

15.07.2022

06:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema dileme da je Đuriću na tretmanu kod dr Slaviše Đurđevića u "Balans medika centru" slomljen vratni pršljen, kaže ugledni advokat.

NEMA DILEME - MILAN JE UBIJEN! Porodica podnosi krivičnu prijavu protiv doktora iz Balans medika, advokat tvrdi: ODGOVORNOST SNOSI I VLASNICA!

Foto: ST/N. Mutić/printscreen

Advokat Momčilo Bulatović tvrdi da je Beograđanin ubijen u klinici Balans medika

Porodica Beograđanina Milana Đurića (58), koji je preminuo 9. jula, podneće krivičnu prijavu protiv doktora Slaviše Đurđevića (63) zato što je nesrećnom čoveku naneo smrtonosnu povredu, tretirajući mu bolni vrat u nameri da mu namesti atlas - prvi pršljen, nestručno do te mere da ga je slomio i da se čovek paralizovao, odnosno da je ostao nepokretan.

Ovo je za Srpski telegraf otkrio predsednik Advokatske komore Beograda Momčilo Bulatović, sada kao advokat porodice Đurić, i sam zgrožen tragedijom za koju nedvosmisleno krivi dr Đurđevića.

- Nema dileme da je Milanu Đuriću prvi vratni pršljen slomljen u "Balans medika centru", tačnije na tretmanu kod dr Slaviše Đurđevića, zato što je Milan, normalno hodajući, bez ičije pomoći, došao kod njih da mu pomogne doktor u vezi s bolovima koje je imao u vratu. Posle intervencije doktora Đurđevića Milan se ukočio i Hitna pomoć ga je na poziv iz tog centra tek posle 90 minuta, što je isto veliki problem, prevezla na Institut za ortopediju na Banjici, gde su odmah videli da mu je slomljen prvi vratni pršljen. Dakle, ne postoji šansa da je Milan kod doktora došao slomljenog pršljena jer, čim dođe do preloma, kako sam se informisao kod lekara, čovek zanemoća zbog oštećenja nerava koji upravljaju celim organizmom. Milan je znači ubijen u "Balans medika centru", tačnije povređen smrtonosno, bez šanse da preživi - izričit je advokat Bulatović.

Naš sagovornik dalje objašnjava da on ne preuzima ulogu sudije, te da u ovom momentu ne može precizno da se izjasni o stepenu krivice Đurđevića, već da će to da utvrde pravosudni organi kada pokrene postupak po dobijanju Đurićevog obdukcionog nalaza.

Zastupnik oštećene porodice kaže da na odgovornost treba pozvati još neke pojedince, kao i institucije pred čijim očima je holistički centar decenijama radio bez dozvola i licence. 

- Ovakav slučaj nikada nisam imao, a zalažem se da svi odgovorni budu privedeni pred lice pravde i plate za krivicu. Pored doktora Đurđevića, odgovornost snose i vlasnica "Balans medika centra" i Ministarstvo zdravlja, koje uprkos svim reklamama te firme, nije reagovalo i dozvoljeno im je bilo da bez neophodne licence leče ljude - rekao je Bulatović.

Šekler: U "Balans mediku" radili nedozvoljene stvari

Doktor Boris Šekler, specijalista interne medicine, rekavši da je metoda atlasprofilaks, koja je primenjena na Milanu Đuriću, neregistrovana u kiropraktici.

- Ja sam za tu metodu prvi put čuo ne iz medicinskog već iz oglasa koji je stajao zakačen za moju zgradu - izjavio je dr Šekler.

On je objasnio da njegov kolega Đurđević nije smeo da tretira pacijenta bez prethodno pregledanog snimka kičme i vrata.

- Do preloma atlasa može doći na razne načine, najčešće je to gruba manipulacija sile. Dakle, gruba sila primenjena na pršljen. Da bi se sprovela bilo koja metoda kiropraktike, mora prvo da se izvrši dijagnostika. Maligne bolesti kičmenog stuba, tuberkulozne promene na kičmi, osteoporoza... ako se na takve kosti primeni sila, to samo po sebi može dovesti do frakture pršljena - objasnio je Šekler.

Republika

Foto: Printscreen/Youtube/Glas javnosti

 

 

Doktoru preti do 12 godina zatvora

Advokat Ana Selak istakla je da Slaviši Đurđeviću preti zatvor, ali da će o visini kazne sud odlučiti na osnovu izvedenih činjenica. 

- Potrebno je utvrditi da li je smrt nastupila usled nesavesnog rada lekara ili nepodobnog sredstva kojim je vršio svoj rad. Ukoliko se dokaže veza između uzroka i posledice, odnosno da je lekar odgovoran za smrt čoveka, on će se teretiti za krivično delo teška dela protiv zdravlja ljudi, gde je zaprećena kazna zatvora do osam ili 12 godina, u zavisnosti od stepena krivice - rekla je Selakova u jutarnjem programu TV Prve.

Đurđević prestao da se javlja na telefon

Doktor Slaviše Đurđević se ni juče nije udostojio da odgovori na uporne telefonske pozive novinara, ali za razliku od prethodnih dana kada se pravdao da ne čuje, juče se nije javljao na telefon. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading