HVALIO SE DA JEDNIM POTEZOM LEČI MIGRENU! Kiropraktičar iz Balans Medike gostovao u medijima i objašnjavao postupak nameštanja "atlasa"!

Autor:

Hronika

12.07.2022

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Prof. dr Slaviša Đurđević doktor je iz privatne klinike "Balans Medika" iz Beograda koji je M. Đ. (58) nameštao prvi vratni pršljen "atlas", a nakog kog tretmana je pacijent pao u komu i tri meseca kasnije i preminuo, saznaje "Blic".

HVALIO SE DA JEDNIM POTEZOM LEČI MIGRENU! Kiropraktičar iz Balans Medike gostovao u medijima i objašnjavao postupak nameštanja "atlasa"!

Foto: Printscreen/Youtube/Balans Medica Beograd

Na sajtu ove klinike gde se navodi njegova biografija, piše da se bavi nameštanjem "atlasa", a u medijima na kojima je gostovao predstavljaju ga "svetski priznatog stručnjaka za nameštanje atlasa".

Pacijent koji je preminuo nakon tretmana kod ovog lekara, u ovu kliniku došao je upravo na nameštanje "atlasa".

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu obavešteno je juče da je 24. marta ove godine u 16:40 časova iz privatne klinike “Balans medika” u Beogradu kolima Hitne pomoći na Institut za ortopediju na Banjici prevezen muškarac M. Đ. (58). Ovaj pacijent je u privatnoj klinici bio na tretmanu kod kiropraktičara radi nameštanja prvog vratnog pršljena (”atlasa”). Tokom tretmana se ukočio i nije više mogao da se kreće. Na Institutu mu je konstatovana fraktura prvog vratnog pršljena usled čega je ostao nepokretan i odmah je uveden u veštačku komu. M. Đ. je preminuo u subotu, 9. jula na Institutu za ortopediju, a Više javno tužilaštvo u Beogradu je juče obavešteno o celom događaju, nakon čega je dalo nalog da se obavi obdukcija, prenosi Blic.

Foto: Printscreen/Youtube/Glas javnosti

Dr Slaviša Đurđević

"Jednim potezom rešava migrenu"

U jednom gostovanju od decembra prošle godina na TV Glas javnosti, dr Đurđević je pričao upravo o nameštanju "atlasa", a naslov najave glasi: "On rešava migrenu jednim potezom! Prof. dr Slaviša Đurđević".

- Prema njegovim rečima, kada se ovaj vratni pršljen ne nalazi u pravilnom položaju dolazi do problema poput migrene, glavobolje, vrtoglavice, nervoze pa i straha. Ova stanja mogu se rešiti jednim potezom, odnosno jednim tretmanom - navodi se u opisu doktorovog gostovanja na ovoj Jutjub stranici.

Na sjatu ove privatne klinike objavljen je njegova bogata biografija, a kao njegova uža naučna oblast navodi se "fizikalna medicina i rehabilitacija, endokrinologija i vazduhoplovna medicina".

U biografiji piše da je profesor Visoke škole strukovnih studija VISAN u Zemunu 15 godina unazad. Bio je i vanredni profesor (izbor 03.12.2009, reizbor 2014) na Medicinskom fakultetu VMA. Izabran je za redovnog profesora na Fakultetu kozmetologije i estetike u Banjaluci te bio dekan 2008-2011. Na Koledžu Kozmetologije i estetike u Banjaluci je predsednik senata i izabrani profesor do 2026. godine. Gostujući je profesor Fakulteta za Sport i fizičko vaspitanje Istočno Sarajevo 2015. godine.

Kako se navodi na sajtu klinike, radio je kao fizijatar u Republičkom zavodu za rehabilitaciju u Kuršumlijskoj Banji, zatim kao profesor u Medicinskoj školi u Nišu, asistent na medicinskom fakultetu u Prištini, predavač u višoj pedagoškoj akademiji u Aleksincu, fizijatar na Klinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju VMA, K1K.

Vanredno unapređen u čin majora

Bio je načelnik kabineta za biodinamsko ubrzanje (centrifuga) na VMI, vanredno je unapređen u čin majora, ppuk. načelnik kabineta za medicinu sporta i vazduhoplovnu antropometriju VMI, pukovnik, načelnik Odeljenja MPE pilota i padobranaca VMI, Sekretar katedre za preventivnu medicinu bio je u 3 mandata.

Predsednik je i Sekcije za vazduhoplovnu medicinu SLD i recenzent za pisanje primarijata. Ovlašćeni je sudski veštak za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i vazduhoplovnu medicinu.

U dugačkoj biografiji navedena je i dugačka lista njegovih naučno-istraživačkih radova, ako i onih koji su objavljeni u vodećim nacionalnim časopisima.

Takođe, dobitnik je i nekoliko priznanja, nagrade i odlikovanja za profesionalni rad: Nagrada Ministra odbrane, kao članu rukovodstva i lekaru najuspešnije sportske ekipe u 2006. god u Srbiji „Nebeske vidre“, a, kako piše na sajtu klinike, nosilac je i četiri ordena, odnosno odlikovanja.

Na sajtu, u delu gde se navodi njegova biografija, objavljena su i dva mobilna broja telefona, ali se na oba niko ne javlja.

Takođe, redakcija Blica već dva dana pokušava da stupi u kontak sa nadlažnima iz klinike, ali se na sve poznate brojeve telefona niko ne javljaja, a vrata klinike su zaključana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading