HVALIO SE DA JEDNIM POTEZOM LEČI MIGRENU! Kiropraktičar iz Balans Medike gostovao u medijima i objašnjavao postupak nameštanja "atlasa"!

Autor:

Hronika

12.07.2022

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prof. dr Slaviša Đurđević doktor je iz privatne klinike "Balans Medika" iz Beograda koji je M. Đ. (58) nameštao prvi vratni pršljen "atlas", a nakog kog tretmana je pacijent pao u komu i tri meseca kasnije i preminuo, saznaje "Blic".

HVALIO SE DA JEDNIM POTEZOM LEČI MIGRENU! Kiropraktičar iz Balans Medike gostovao u medijima i objašnjavao postupak nameštanja "atlasa"!

Foto: Printscreen/Youtube/Balans Medica Beograd

Na sajtu ove klinike gde se navodi njegova biografija, piše da se bavi nameštanjem "atlasa", a u medijima na kojima je gostovao predstavljaju ga "svetski priznatog stručnjaka za nameštanje atlasa".

Pacijent koji je preminuo nakon tretmana kod ovog lekara, u ovu kliniku došao je upravo na nameštanje "atlasa".

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu obavešteno je juče da je 24. marta ove godine u 16:40 časova iz privatne klinike “Balans medika” u Beogradu kolima Hitne pomoći na Institut za ortopediju na Banjici prevezen muškarac M. Đ. (58). Ovaj pacijent je u privatnoj klinici bio na tretmanu kod kiropraktičara radi nameštanja prvog vratnog pršljena (”atlasa”). Tokom tretmana se ukočio i nije više mogao da se kreće. Na Institutu mu je konstatovana fraktura prvog vratnog pršljena usled čega je ostao nepokretan i odmah je uveden u veštačku komu. M. Đ. je preminuo u subotu, 9. jula na Institutu za ortopediju, a Više javno tužilaštvo u Beogradu je juče obavešteno o celom događaju, nakon čega je dalo nalog da se obavi obdukcija, prenosi Blic.

Foto: Printscreen/Youtube/Glas javnosti

Dr Slaviša Đurđević

"Jednim potezom rešava migrenu"

U jednom gostovanju od decembra prošle godina na TV Glas javnosti, dr Đurđević je pričao upravo o nameštanju "atlasa", a naslov najave glasi: "On rešava migrenu jednim potezom! Prof. dr Slaviša Đurđević".

- Prema njegovim rečima, kada se ovaj vratni pršljen ne nalazi u pravilnom položaju dolazi do problema poput migrene, glavobolje, vrtoglavice, nervoze pa i straha. Ova stanja mogu se rešiti jednim potezom, odnosno jednim tretmanom - navodi se u opisu doktorovog gostovanja na ovoj Jutjub stranici.

Na sjatu ove privatne klinike objavljen je njegova bogata biografija, a kao njegova uža naučna oblast navodi se "fizikalna medicina i rehabilitacija, endokrinologija i vazduhoplovna medicina".

U biografiji piše da je profesor Visoke škole strukovnih studija VISAN u Zemunu 15 godina unazad. Bio je i vanredni profesor (izbor 03.12.2009, reizbor 2014) na Medicinskom fakultetu VMA. Izabran je za redovnog profesora na Fakultetu kozmetologije i estetike u Banjaluci te bio dekan 2008-2011. Na Koledžu Kozmetologije i estetike u Banjaluci je predsednik senata i izabrani profesor do 2026. godine. Gostujući je profesor Fakulteta za Sport i fizičko vaspitanje Istočno Sarajevo 2015. godine.

Kako se navodi na sajtu klinike, radio je kao fizijatar u Republičkom zavodu za rehabilitaciju u Kuršumlijskoj Banji, zatim kao profesor u Medicinskoj školi u Nišu, asistent na medicinskom fakultetu u Prištini, predavač u višoj pedagoškoj akademiji u Aleksincu, fizijatar na Klinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju VMA, K1K.

Vanredno unapređen u čin majora

Bio je načelnik kabineta za biodinamsko ubrzanje (centrifuga) na VMI, vanredno je unapređen u čin majora, ppuk. načelnik kabineta za medicinu sporta i vazduhoplovnu antropometriju VMI, pukovnik, načelnik Odeljenja MPE pilota i padobranaca VMI, Sekretar katedre za preventivnu medicinu bio je u 3 mandata.

Predsednik je i Sekcije za vazduhoplovnu medicinu SLD i recenzent za pisanje primarijata. Ovlašćeni je sudski veštak za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i vazduhoplovnu medicinu.

U dugačkoj biografiji navedena je i dugačka lista njegovih naučno-istraživačkih radova, ako i onih koji su objavljeni u vodećim nacionalnim časopisima.

Takođe, dobitnik je i nekoliko priznanja, nagrade i odlikovanja za profesionalni rad: Nagrada Ministra odbrane, kao članu rukovodstva i lekaru najuspešnije sportske ekipe u 2006. god u Srbiji „Nebeske vidre“, a, kako piše na sajtu klinike, nosilac je i četiri ordena, odnosno odlikovanja.

Na sajtu, u delu gde se navodi njegova biografija, objavljena su i dva mobilna broja telefona, ali se na oba niko ne javlja.

Takođe, redakcija Blica već dva dana pokušava da stupi u kontak sa nadlažnima iz klinike, ali se na sve poznate brojeve telefona niko ne javljaja, a vrata klinike su zaključana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Zlata

14.07.2022 08:08

kakp je samo stizao?