POKRENUTA ISTRAGA PROTIV POLICAJCA ZBOG OTMICE! Oglasilo se Više javno tužilaštvo: Preti mu 12 godina robije!

Autor:

Hronika

28.06.2022

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policijski službenik iu PU Novi Sad S.S. (24) i S.M. (21) uhapšeni su 26. juna zbog sumnje da su izvršili krivično delo otmica.

POKRENUTA ISTRAGA PROTIV POLICAJCA ZBOG OTMICE! Oglasilo se Više javno tužilaštvo: Preti mu 12 godina robije!

Foto: Republika.rs

Kako se sumnja, S.M. je u nedelju ujutru namamio dvadesetdvogodišnjeg mladića u jedan lokal u Bačkom Jarku gde ih je već čekao policijski službenik S.S.

Oni su zatim pokušali da od momka "naplate" dug od 400 evra, a zatim ga tukli rukama, nogama, palicama i pištoljem i pritom mu zadali teške telesne povrede.

Nakon toga su oštećenog odveli u podrum S.S. gde su ga, kako se sumnja, vezali i fizički maltretirali. Nakon toga su ga pustili pod pretnjom da mora da im da novac inače će nauditi njegovoj porodici.

Tom prilikom oglasilo se Više javno tužilaštvo u Novom Sadu

- Povodom interesovanja javnosti za događaj od dana 26.06.2022. godine, kada je u Bačkom Jarku, opština Temerin, radi predaje novca otet oštećeni D.P., koji je tom prilikom zadobio telesne povrede, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je donelo Naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih S.S. i S.M., zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo Otmica kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 134, stav 2, kaznom zatvora u trajanju od tri do dvanaest godina - navodi se u saopštenju.

- U toku do sada preduzetih radnji i mera, na osnovu naloga javnog tužilaštva, osumnjičeni S.S. i S.M. su uhapšeni, te im je bilo određeno zadržavanje do 48 časova. Osumnjičeni su u zakonskom roku privedeni i saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, nakon čega je javno tužilaštvo Višem sudu u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora.

Povodom ovog događaja, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u toku vođenja istrage hitno i detaljno preduzimati dokazne radnje, nakon čega će u skladu sa zakonom donositi dalje procesne odluke, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena. -

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading