SRBI PLJAČKAŠI OJADILI LUKSUZNE KVARTOVE PARIZA: Lopovi profesionalci u grupi imali vozače, penjače, izviđače

Autor: Republika

Hronika

02.06.2022

21:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Banda kradljivaca imala je striktno podeljene uloge i tačno se znalo ko šta radi u timu.

SRBI PLJAČKAŠI OJADILI LUKSUZNE KVARTOVE PARIZA: Lopovi profesionalci u grupi imali vozače, penjače, izviđače

Foto: youtube.com/printscreen

Grupa sastavljena od šestorice Srba optužena je da je počinila dvadesetak krađa i pokušaja provala u Parizu, a neki od pripadnika klana ranije su bili osuđeni zbog krađe 4 miliona evra.

Kako prenosi francuski portal C njuz, oni su uhapšeni još 15. maja na jugu Francuske kada su takođe pokušali da kradu. Optuženi imaju između 20 i 51 godine.

- Šestorica Srba poznata su policiji od ranije, a svi su ranije hapšeni zbog provala, krađa i zločinačkog udruživanja. Ova banda se sada tereti za provale u luksuznim delovima Pariza, a sumnja se da su funkcionisali od februara ove godine - navodi portal.

Banda kradljivaca imala je striktno podeljene uloge i tačno se znalo ko šta radi u timu.

- Njihovo glavno obeležje je da su krali po najotmenijim kvartovima, a u zavisnosti od težine "misije" imali su i pojačanja. Tako su se među šestoricom uhapšenih našli vozač, penjač koji je bio specijalizovan za penjane po balkonima, izviđač, čovek koji je pakovao robu. Neki od osumnjičenih su bili u rodbinskim vezama - prenosi portal reči izvora iz istrage:

- Oni su profesionalni lopovi, a koliko su nezajažljivi govori i podatak da je jedan od njih krao i dok je bio pod sudksim nadzorom.

Deo ove grupe osuđen je 2018. godine zbog krađe 4 miliona evra.

- Procenjuje se da su sada, zahvaljujući brzoj reakciji policije, uspeli da ukradu nakit i dragocenosti vredne 50.000 evra, iako su imali druge planove. Jedan od njih posle saslušanja pušten je da se brani sa slobode, dok su drugi u pritvoru.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading