FILIP KORAĆ NEĆE BITI PREDAT SRBIJI! Advokat uhapšenog šefa mafije ekskluzivno otkriva u kakvom je stanju njegov klijent i da li je imao LAŽNA DOKUMENTA!

Autor:

Hronika

30.04.2022

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gordan Preglej koji u Hrvatskoj brani uhapšenog saradnika Luke Bojovića otkrio je za portal Republiku detalje iz pritvora njegovog klijenta, kao i šta mu se sve stavlja na teret.

FILIP KORAĆ NEĆE BITI PREDAT SRBIJI! Advokat uhapšenog šefa mafije ekskluzivno otkriva u kakvom je stanju njegov klijent i da li je imao LAŽNA DOKUMENTA!

Foto: youtube.com/printscreen

Advokat Gordan Preglej koji brani Filipa Koraća, uhapšenog šefa mafije i saradnika Luke Bojovića, otkrio je da njegov klijent neće biti izručen Srbiji

Hapšenje Koraća, kog mediji nazivaju očima i ušima utamničenog Bojovića i istvoremeno najvećeg neprijatelja Belivukovog klana, podiglo je prašinu u čitavom regionu. U iščekivanju daljeg razvoja situacije Republika je kontaktirala s Koraćevim advokatom u Zagrebu. 

- Lično se meni obratio Filip Korać odlučan da reši problem koji je saznao da ima jer se u tajnosti protiv njega vodio postupak za falsifikovanje dokumenata, zbog čega ga je tražila policija. Korać je od mene tražio da ga ja odvedem da se javi hrvatskoj policiji. Tako sam ga i odveo u Remetinac - objasnio je Gordan Preglej, inače poznati hrvatski advokat za Republiku. 

Koraćev branilac ističe da su apsolutno netačni navodi da je Korać imao lažna dokumenta kod sebe pri kontaktu s policijom. 

- Uredno se javio s ličnim dokumentima i zadržan je u istražnom zatvoru u Zagrebu. O kakvom falsifikovanju dokumenata se konkretno radi jos nije poznato ni meni ni mom branjeniku. Čitav činjenični opis dela za koje ga terete ćemo saznati kada bude saslušan pred tuziocem u Državnom tužilaštvu Hrvatske - istakao je Preglej i otkrio da Korać mora biti u izolaciji u pritvoru zbog koronavirusa i da će po isteku karantina izaći pred tužioca.

U ovom trenutku nije mogao da se izjasni šta očekuje Koraća.

- Pošto nemam predstavu šta se Koraću stavlja na teret bilo bi preuranjeno bilo šta reći o njegovom daljem položaju i ishodu ovog slučaja. Za desetak dana on će biti saslušan u Državnom tužilaštvu pa ćemo dalje videti šta će se dešavati - zaključio je Preglej.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Gordan Preglej brani Filipa Koroća  

Branilac Filipa Koraća ostao je suzdržan na pitanje da li se protiv njegovog branjenika vode postupci u drugim zemljama u okruženju, te da zato nema razloga da bude izručen. Izjasnio se samo vezano za svoju zemlju.

- Korać ranije nije imao potrebe da se meni obraća jer se protiv njega u Hrvatskoj nije vodio nijedan postupak - naveo je kratko poznati advokat.

Inače, za krivično delo falslifikovanje isprava u Hrvatskoj je zaprećena zatvorska kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading