SAMO SU POČELI DA UBACUJU BAKLJE U KOMBI! Ispovest vozača kojeg su napali huligani nakon derbija: Deca su spavala, jedva smo se izvukli!

Autor:

Hronika

19.04.2022

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deca su spavala u kombiju kada su nas presreli, zaustavili i krenuli da demoliraju vozilo. U jednom trenutku su ubacili baklje. Jedva smo živu glavu izvukli.

SAMO SU POČELI DA UBACUJU BAKLJE U KOMBI! Ispovest vozača kojeg su napali huligani nakon derbija: Deca su spavala, jedva smo se izvukli!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Ovako za "Blic" priča Igor Grujić, kombi prevoznik iz Kragujevca čije je vozilo spaljeno u subotu uveče na putu u Mladenovcu kada se vraćao sa fudbalskog derbija. Kako priča, kobnog dana on je po dogovoru odranije prevozio sedam momaka i jednu devojku na derbi i sa njega. Prema njegovim rečima, nakon utakmice on ih je pokupio na Autokomandi odakle su krenuli ka Kragujevcu. Niko od njih nije ni pomislio da će 45 minuta kasnije proživeti pravu dramu i da će jedva izvući žive glave.

- Deca su spavala u kombiju kada su nas presreli i počeli da ubacuju baklje. Dobro smo se izvukli. Kombi je bio u plamenu, a mi smo samo gledali kako da se svi spasimo - i dalje u šoku priseća se Grujić.

Niko od dece, kako kaže Grujić, nije imao na sebi nikakav navijački transparent. Bili su obučeni kao i svi mladi ljudi, ponašali su se pristojno i nakon utakmice su krenuli pravo kući. Prema rečima Grujića, svi su uzrasta od 18, 19 godina, ozbiljni mladi ljudi.

- Neki od njih već uveliko rade u firmama. Oni su u napadu zadobili opekotine, posekotine... Samo kad se setim... - sa teskobom u glasu se priseća Grujić.

Prvi deo putovanja do kuće bio je miran. Grujić kaže da su mladi pili sok, grickali keks, a onda su zaspali.

Mislio je da će put biti kao i svaki drugi dok kod Mladenovca nije zapazio sedam vozila kako stoje na sred puta.

- Barikade su bile na putu i sa jedne i sa druge strane. Odjednom se od nazad auto zaleteo u nas. Osetio se jak udarac, a onda su sa strane stali pasatom. Deca su se tada probudila. Počela je lomljavina, ubacivanje baklji, a onda je kombi počeo da gori. Gledali smo kako da izađemo. Najgore je bilo da izvučemo one koji sede skroz pozadi - dodaje naš sagovornik. Prema njegovim rečima, napadači su imali prekrivena lica, neki čak i fantomke i delovali su kao navijači.

Republika

Foto: Twitter/printscreen

Huligani su počeli da ubacuju baklje

- Nisu im se videla lica, ali mislimo da su stariji od dece koju sam vozio - priča Grujić.

Kako kaže, agonija je trajala između 10 i 15 minuta, kada su huligani uleteli u svoja kola i pobegli. Dodaje i da su prestali sa iživljavanjem tek kada su videli da je vozilo u plamenu, te i da preti da će svaki trenutak eksplodirati.

- Ova deca su zadovoljna što su ostala živa, preživeli su velike traume. Oni se sa tim nisu nikad susreli. U kombiju su nam bila dokumenta, meni je bio i laptop. Sve nam je izgorelo. Deci su izgoreli telefoni, a ja sam samo pukim slučajem svoj mahinalno stavio u džep - dodaje on i naglašava da je odmah alarmirana policija koja traga za huliganima.

Devojka povredila nogu

Kako priča naš sagovornik Grujić, u kombiju su bili brat i sestra zajedno, a devojka je tom prilikom zadobila povrede noge.

- Ona je imala posekotine po nozi, vadili su joj stakla koja su se zabila. Tolike godine se bavim prevozom, ništa slično se nije dogodilo - dodaje on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Milr

19.04.2022 19:29

Ovu bandu rusilacko huligansu treba najstroze kazniti ne dopustati im da ovako ugrozavaju tudje zivite nemoze vise riditelj sa decom da ode da gleda utakmicu zbog ovih fasista koji namugrozavaju zivite izvesti policiju i najbrutalnije se odreagovati ovi sto nose motke na dugogodisnje kazne gumeni meci ko padne u maricu i odma procesuirati