HAPŠENJA širom zemlje zbog ILEGALNIH KOCKARNICA!

Autor:

Hronika

01.04.2022

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Policija je u ovim objektima oduzela 70 aparata za igre na sreću, 72 televizora, tehničke uređaje i opremu za priređivanje klađenja, kao i 1.365.110 dinara.

HAPŠENJA širom zemlje zbog ILEGALNIH KOCKARNICA!

Foto: Udruženje priređivača igara na sreću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Ministarstvom finansija - Upravom za igre na sreću i nadležnim osnovnim javnim tužilaštvima, u periodu od 24. do 30. marta 2022., izvršili su provere poslovanja 11 objekata na teritoriji Srbije, i otkrili da se u njima nelegalno organizuju igre na sreću, bez odobrenja nadležnih.

Nakon sprovedene akcije na teritoriji sedam policijskih uprava - u Leskovcu, Sremskoj Mitrovici, Novom Pazaru, Novom Sadu, Somboru, Subotici i Šapcu, po nalogu nadležnih osnovnih javnih tužilaštava, u redovnom postupku biće podnete krivične prijave protiv devet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćeno organizovanje igara na sreću. Osumnjičeni se terete da su u neregistrovanim objektima neovlašćeno organizovali klađenje i igre na automatima, a novac od uplata igrača ulagali u nove neregistrovane objekte i aparate za igre na sreću.

Policija je u ovim objektima pronašla i oduzela 70 aparata za igre na sreću, 72 televizora, tehničke uređaje i opremu za priređivanje klađenja, kao i 1.365.110 dinara.

U dosadašnjim ovakvim koordinisanim akcijama sprovedenim u periodu od januara 2021. do 30. marta 2022. godine, na teritoriji 17 policijskih uprava kontrolisano je poslovanja 178 objekata. Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćeno organizovanje igara na sreću podneto je 115 krivičnih prijava protiv 110 osoba, od kojih je 24 zadržano do 48 časova.

U neregistrovanim objektima pronađeno je i oduzeto 674 automata za igre na sreću, četiri laptopa, 611 televizora, 126 računara, pet kladomata, 149 štampača, 67 monitora, dva aparata za bingo, tri uređaja za ''lucky ball'', sedam čitača tiketa, 10 risivera, tri rulet stola, mini aparat za rulet, gejm displej za tombolu, postolje za rulet, dva mobilna telefona, dva uređaja za tombolu, grčki kino, automat za isplatu novca, tri čitača bar kodova, liste za klađenje i tiketi, kao i 4.284.941 dinara i 8.605 evra, za koje se sumnja da potiče od uplata igrača.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading