PAO ZBOG MITA I KORUPCIJE: Novosadski sud osudio graničnog policajca!

Autor:

Hronika

21.03.2022

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policijski službenik sa Graničnog prelaza Horgoš Z. D. (45) osuđen je nepravosnažno na dve i po godine zatvora u Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije novosadskog Višeg suda zbog primanja mita.

PAO ZBOG MITA I KORUPCIJE: Novosadski sud osudio graničnog policajca!

Foto: pixabay.com

Njemu se pripisuje da je uzimao novac od više osoba krajem 2018. godine, na putničkom ulazu u Srbiju, da ne bi izvršio službene radnje koje je morao izvršiti, odnosno kontrolu i ispunjenost uslova za ulaz u zemlju, prenosi novosadski ''Dnevnik''.

Veće kojim je predsedavala sudija Ana Stamenić ocenilo je da je optuženi bio svestan svoga dela i njegove zabranjenosti, a čije izvršenje je hteo. Iznosi koji se spominju u optužnom aktu su u protivrednosti stotinak evra.

Za davanje mita, ovom prilikom, osuđeni su uslovno A. U. (50) i R. Š. (60) na po osam meseci, s rokom provere od tri godine, ako u međuvremenu ne izvrše novo krivično delo nakon pravosanažosti presude.

Novac iz dela pomenutog u optužbi oduzeće se okrivljenom policajcu, a radi se o iznosu od 1.000 dinara i 95 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading