ODLOŽENO SUĐENJE SLUŽBENICI MINISTARSTVA PRAVDE: Optužena da je dozvoljavala izdržavanje kazne bez kućnog pritvora!

Autor:

Hronika

04.03.2022

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje službenici Ministarstva pravde Suzani Vulić (65) povodom optužbi da je dozvoljavala osuđenicima da izdržavaju kazne bez elektronskom nadzora i da nije pisala izveštaje o nepravilnosti, odloženo je za 6. april, potvrdio je njen branilac.

ODLOŽENO SUĐENJE SLUŽBENICI MINISTARSTVA PRAVDE: Optužena da je dozvoljavala izdržavanje kazne bez kućnog pritvora!

Foto: pixabay.com

Do odlaganja je došlo zbog izostanka optužene koja je nedavno izašla iz kovid bolnice i još ima određene tegobe, zbog čega nije mogla da prisustvuje današnjem suđenju, ističe branilac.

Sledeće suđenje zakazano je za 6. april, kada je planirano izlaganje završnih reči, prenosi Tanjug.

Vulić se tereti da je kao zaposlena u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, poverenik nad zatvorenicima koji izdržavaju kazne kućnog zatvora, zloupotrebila službeni položaj i dozvoljavala da petoro osuđenika izdržavaja kaznu bez elektronskog nadzora.

Na teret joj se stavlja i da nije pisala izveštaje o nepravilnostima, kada su osuđenici bez dozvole napuštali prostorije.

Prema optužnici, ona je od marta 2019. godine do februara prošle godine činila nepravilnosti kod petoro osuđenika, dok ona tvrdi da je postojao problem u sistemu za nadzor koji nekoliko meseci nije dobro funkcionisao.

Vulićeva od početka suđenja negira krivicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading